Hvordan sette opp flere datamaskiner til et hjemmenettverk

Hvis du har en ruter som kobler datamaskinene til Internett, er du også klar til å sette opp et hjemmenettverk. Den hjemmenettverk kobles gjennom en sentral router, som vanligvis fungerer som din Internett-kilde. Koble datamaskinene til hjemmenettverket enten trådløst eller via Ethernet-kabler, avhengig av egenskapene til maskinvaren. Når det er satt opp vil du kunne dele filer mellom datamaskinene.

Bruksanvisning

1 Koble alle datamaskinene til hoved ruteren. Hvis de er trådløse datamaskiner, klikk på "Nettverk" i systemstatusfeltet, velg ditt hjemmenettverk og klikk "Connect". Hvis du trenger å koble dem via ethernet-kabel, kobler du en kabel til baksiden av ruteren og til datamaskinen.

2 Klikk "Start" og deretter "Control Panel" og deretter "Hjemmegruppe" på en datamaskin. Klikk "Opprett en hjemmegruppe." Fortsett gjennom veiviseren, og deretter lage et notat av hjemmegruppepassord. Klikk på "Finish".

3 Klikk "Start", på en annen datamaskin, og deretter "Control Panel" og deretter "Hjemmegruppe". Klikk på "Bli medlem". Tast koden for hjemmegruppen og konfigurere de enkelte delingsalternativer. Klikk på "Finish". Gjenta dette trinnet med alle andre datamaskiner.