Hvordan sette opp hjemmenettverk med Windows Vista

Et hjemmenettverk kan du dele bilder, applikasjoner samt Internet alternativ med medlemmer av husstanden. Ofte er dette den raskeste metoden å kopiere filer fra en PC til en annen. Du kan bruke en "Always-On Connection", som betyr at alle i husstanden kan få informasjon fra datamaskinen din når som helst. Når du setter opp hjemmenettverk i Windows Vista, har du muligheten til PC-til-PC-tilkobling eller utenfor Internett-tilkobling. Det er en enkel prosess å bytte mellom de to tilkoblinger. For å endre mellom prosesser, høyreklikk på ikonet Internet nederst til høyre på oppgavelinjen.

Bruksanvisning

1 Åpne "Control Panel" i Windows Vista. Trykk på "Start Meny" -ikonet. Velg "Control Panel" fanen på høyre side av menyen.

2 Velg "Network and Sharing Center" -ikonet ved å dobbeltklikke. På venstre side alternativer, trykk på "Konfigurer en tilkobling eller et nettverk" -linken. Rull ned og klikk "Konfigurer et trådløst ad hoc". Trykk på "Neste" -knappen.

3 Klikk "Next" igjen på det nye vinduet. Sett inn en "Computer Name". Dette innlegget kan være hva som helst, for eksempel "Bob PC." Velg "Sikkerhetstype". Velg "WPA" for trådløs eller "WEP" for Ethernet eller USB-tilkobling. Deretter skriver du inn en "passfrase" eller passord. Klikk på "Lagre" boksen. Til slutt velger du "Next" -kategorien.

4 Bruk "Network" alternativer på de sekundære eller de andre datamaskinene. Sett "Computer Name" og "passfrase" for å dele filer eller bruke Internett-innstillinger.

Hint

  • Bruk alltid en "passfrase" som inneholder bokstaver og tall. Dette vil beskytte datamaskinen mot trusler utenfra.