Hvordan sette opp trådløse skriverdeling

Et trådløst nettverk er lik en fastkoblet oppsett, med unntak av maskiner ved hjelp av eteren for å koble seg til hverandre. Når du har en skriver koblet til en maskin, kan du fortsatt koble til skriveren ved hjelp av en trådløs stasjonær eller bærbar PC. Tilkoblingen opprettes ligner til å skape en forbindelse til en skriver i et fastkoblet oppsett, men skriveren er bare tilgjengelig så lenge du er koblet til det trådløse skrivebordet. Opprette tilkobling i Windows Vista er dyktig i Kontrollpanel.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows "Start" -knappen. Fra listen over alternativer, velger du "Skrivere og telefakser" i menyvinduet. Dette åpner opp en ny dialogboks. Klikk på "Legg til skriver" ikonet for å starte veiviseren som leder deg gjennom prosessen.

2 Klikk på "Neste" -knappen ved åpningen skjermen. Etter at skjermen vises, velger du "En nettverksskriver eller en skriver koblet til en annen datamaskin" alternativet. Fra denne skjermen, klikker du på "Neste" -knappen igjen.

3 Klikk på "Browse for en skriver" -knappen. Dette åpner et nytt dialogvindu. Dobbeltklikk på datamaskinen som nettverksskriveren er tilkoblet. Dette vil åpne en liste over delte ressurser på datamaskinen.

4 Dobbeltklikk på "Skrivere" -ikonet. Velg den delte skriveren fra listen. Klikk på "Neste" -knappen. Dette starter installasjonen. Denne prosessen installerer skriverdrivere på maskinen din.

5 Klikk på "Finish" -knappen når driverne er ferdig installert. Du kan kontrollere at skriveren er installert ved å gå inn på kontrollpanelet og dobbeltklikke på "Skrivere" -ikonet. I dette vinduet, vil du se den nylig lagt til skriveren.