Hvordan setter jeg opp Ventrilo bak en ruter?

Hvordan setter jeg opp Ventrilo bak en ruter?


Ventrilo er et robust stykke VoIP (Voice over Internet Protocol) programvare som gjør det mulig for verbal og tekstbasert kommunikasjon mellom store grupper av mennesker på nettet. Men på grunn av sikkerhetsrisikoen forbundet med å koble til andre mennesker via Internett, hvis du kobler via en ruter, kan du oppleve at du ikke er i stand til å delta i visse Ventrilo servere.

Koble Gjennom Ventrilo

Ventrilo virker ved å koble datamaskinen til en Ventrilo server, som deretter ruter kommunikasjonsdata mellom deg og dine kolleger. På denne måten sikrer Ventrilo bredere kompatibilitet mellom deg og andre. For å koble til, er alt du trenger serverens IP-adresse (som forteller datamaskinen hvor du skal finne serveren på Internett), passord (hvis den har en) og portnummer. Men noen ganger, selv når du har den informasjonen du trenger, kan du fortsatt finne at du ikke kan koble til.

Ofte er dette fordi ruteren blokkerer tilkoblingen. Grunnen til dette er at hver utgående og innkommende tilkoblingen mellom datamaskinen og en annen blir håndtert gjennom det som er kjent som en "port". Porter kan åpnes eller lukkes ved en ruter for å moderere hvilke tilkoblinger som gjør det mulig og øke sikkerheten , men, spesielt når det gjelder oppsett rettet mot strammere sikkerhet, kan dette bety at programmer som Ventrilo vil kjøre inn i en blokkert port, og vil være ute av stand til å koble til. Løsningen på dette er kalt "port forwarding".

Viderekoble Porter

I tilfelle av Ventrilo, standard port som du trenger åpne er port 3784. For flertallet av servere, åpner denne porten vil tillate deg å koble til, men som individuelle servere har muligheten til å sette en alternativ port for å koble gjennom, kan du må åpne forskjellige porter for hver enkelt server som du vil koble til. De konkrete skritt for å gjøre port forwarding variere, avhengig av hva ruteren du bruker.

Heldigvis er det en omfattende guide for hvordan du gjør dette (se Resources). I tillegg kan du også ønsker å åpne de riktige portene i brannmuren hvis Windows administrerer brannmuren, som er standardinnstillingen (se Resources).