Hvordan sikkert slette en ekstern harddisk

Hvordan sikkert slette en ekstern harddisk


Eksterne harddisker er en populær og praktisk måte å lagre data som du kanskje ønsker å få tilgang på en annen maskin. I tillegg er de nyttige for å legge til ekstra plass når du går ut av rommet inne i kabinettet. Men når det er på tide å pensjonere en ekstern harddisk eller hvis du ønsker å gi den til noen andre, må du slette alle dine private detaljer. Bare slette driv innholdet er ikke tilstrekkelig. Trygt å slette en ekstern harddisk vil sikre at ingen andre kan få tilgang til alt du har satt på den, for eksempel personopplysninger eller andre viktige data.

Bruksanvisning

Bruk Ubuntu Shred Method

1 Last ned installasjonsfilene Ubuntu Linux fra Ubuntu nettsiden. (Se "Ressurser"). Brenn installasjonsfilene til CD. Sett CD-en i CD-stasjonen, og deretter slå av datamaskinen og trekk ut kontakten.

2 Åpne datamaskinen saken og koble alle datakablene fra den interne harddisker. Koble fra alle eksterne harddisker og USB-minnepinner. Fjern alle disketter. Koble bare den eksterne harddisken som du vil slette, og deretter slå på datamaskinen.

3 Oppstart av datamaskinen ved hjelp av Ubuntu CD. Avslutt Ubuntu installasjonsprosessen ved å klikke på "x" -ikonet orange-rød i øvre venstre hjørne av "Installer" -vinduet. Klikk på "Programmer" menyen og deretter "Tilbehør" og deretter "Terminal".

4 Skriv "sudo fdisk -l". Legg merke til posten som kommer opp; det bør starte med "/ dev / sd" eller "/ dev / hd". Type "makulere v (ny)" der (oppføring) er / dev / * oppføring du oppdaget. For eksempel, hvis linjen starter med "/ dev / sda1" da bare skriv "/ dev / sda" (med unntak av alt annet på linjen, blant annet "1") for å starte prosessen med å sikkert slette den eksterne harddisken.

Bruk Heidi Eraser i Windows

5 Last ned Eraser fra Heidi Eraser nettstedet. (Se Resources). Kjør installasjonsprogrammet og følg instruksjonene for å installere det. Velg "Run Eraser" når installasjonen er fullført, eller dobbeltklikke på ikonet "Eraser" på skrivebordet i Windows.

6 Klikk på "Erase Schedule" -knappen, og klikk "Ny oppgave" menyvalget. Under "Task Properties" gi et navn til oppgaven på "Task name" tekstboksen, og deretter velge "Kjør umiddelbart" under "Task Type."

7 Klikk på "Legg til data" -knappen for å få opp "Velg data for å slette" -vinduet. Plukk "filer i mappe" og velg stasjonsbokstaven som tilsvarer den eksterne harddisken. Klikk "OK" nederst for å lukke ut dette vinduet. Klikk på "Legg til data" igjen i "Task Properties" vinduet for å få opp "Velg data for å slette" -vinduet. Denne gangen klikker du på "ubrukt diskplass" og velg stasjonsbokstaven for den eksterne stasjonen. Klikk "OK" for å lukke dette vinduet ut og starte prosessen med å slette den eksterne harddisken.

Hint

  • Trygt å slette en harddisk kan ta timer, eller dager.