Hvordan sikre at en webside er sentrert på en skjerm

Sentre websiden på skjermen gir området et mer profesjonelt utseende og skaper et bedre inntrykk på de besøkende. De fleste nettsteder har en sentrert side med en tydelig kant og marginer på alle fire sider, Innholdet er vist i tabellene. Denne strukturen gjør et nettsted mer farbar og lettere å lese. Hvis du vil at websiden til å være sentrert på alle nettlesere, må du bruke Cascade Style Sheets, eller CSS, for å forenkle denne oppgaven.

Bruksanvisning

1 Åpne websiden som du ønsker å sentrere med Notepad eller hvilken som helst tekst editor.

2 Skriv inn følgende kode i dokumentet, skrive det mellom åpningen <head> -taggen og den avsluttende </ head> tag:

<Style type = text / css>

sentrert {

width: 800px;

margin: 0 auto;

}

</ Style>

3 Bla ned til kroppen dokument og lage en "div" container i begynnelsen av innholdet; dette div må inneholde en "ID" parameter med en verdi på "sentrert" som vist i følgende eksempel:

<Div id = "sentrert">

4 På slutten av innholdet, nær bunnen av HTML-dokumentet og før den avsluttende </ body> -koden, sette inn en avsluttende "div" tag som følger:

</ Div>

5 Lagre den redigerte HTML-dokumentet. Vise dokumentet i nettleseren din for å bekrefte at websiden er nå sentrert på skjermen.

Hint

  • Div container er beskrevet i trinn 3 er 800 piksler i bredden. Du kan øke eller redusere dette som du vil, men husk at 800 piksler fungerer godt på lav oppløsning skjermer. Denne innstillingen er derfor kompatibel med de fleste skjermer. En annen innstilling mye brukt av web-designere er en bredde på 1024 piksler.