Hvordan sikre et hjem datanettverk

Mange husholdninger bruker et trådløst nettverk for å koble sine ulike datamaskiner. Men hvis du ikke riktig sikre hjemmenettverket, du lar datamaskinene åpen for ulike former for angrep, for eksempel hackere og skadelig programvare. Hvis du tar de nødvendige forholdsregler når du setter opp hjemmenettverket ditt, bør du være i stand til å forebygge de fleste former for angrep. Jo flere sikkerhetstiltak du tar, jo vanskeligere vil det være for en hacker å trenge inn i nettverket ditt.

Bruksanvisning

1 Hold ruteren oppdatert med patcher eller sikkerhetsoppdateringer. Skriv inn administrator område av ruterens programvare for å se etter de nyeste oppdateringene.

2 Oppdatere programvaren på alle enheter som er koblet til ruteren med sikkerhetsoppdateringer og patcher.

3 Endre passordet på det trådløse nettverket til noe som er vanskelig å finne ut. Sørg for å aktivere passordkryptering slik at passordet er nødvendig for bruk. Gjør passord "sterk" ved hjelp av en kombinasjon av både bokstaver og tall i passordet ditt. Endre passord med jevne mellomrom og aldri gi den ut til noen du ikke stoler på.

4 Bruk et sterkt passord for innstillinger trådløse ruteren som er annerledes enn den sikre nettverket.

5 Endre standardnavnet på hjemmenettverket til noe unikt og robust. Ikke ta noe personlig informasjon som navn eller adresse.