Hvordan sikre et trådløst LAN

En trådløs LAN gir deg den luksusen av å drive forretninger i en badekåpe i midt på dagen mens du ser på Oprah. Etter å ha utført hundrevis av transaksjoner, traipse deg til kjøkkenet for å lage en sandwich. Som du bite i sandwich, laster ned en amatør hacker bank brukernavn og passord, og fortsetter å gjøre det samme for dine kredittkort og personlige opplysninger. Teknologi kunnskapsrike eller ikke, å sikre et trådløst LAN er et viktig skritt i å lede et trådløst liv.

Bruksanvisning

1 Endre administrative brukernavn og passord på din første pålogging. Det samme standard brukernavn og passord er gitt til alle for samme modell router. Dette er din første forsvarslinje, som enhver amatør hacker vet at knapt noen endrer sin standard brukernavn og passord.

2 Oppgrader din Wifi-kryptering fra utdatert WEP-kryptering standard til svært sikre WPA2-standarden. Microsoft brukere må laste ned WPA2 Hotflix for Windows XP. I tillegg kan det trådløse kortet driveren må oppdateres. Når programvaren og det trådløse kortet er oppdatert, må du logge deg på ruterens administrasjonsside med ditt brukernavn og passord og endre sikkerhetsinnstillingene til "WPA2 Personal" og algoritmen til "TKIP + AES".

3 Endre standardinnstillingen for system-ID referert til som SSID eller ESSID fra "Default" eller "Linksys" til en bestemt ID, for eksempel "The Anderson Wifi Network". Denne smarte trekket vil holde noen ekspert hacker i sjakk, så det tyder på at det trådløse nettverket er sikker (selv om det ikke kan være).

4 Tillat bare visse enheter tilgang til det trådløse nettverket. Hver enhet som er en del av et trådløst system er utstyrt med en MAC-adresse. Mens MAC-adresser tillate deg å holde styr på "fremmede" enheter tilgang til det trådløse nettverket, kan de også brukes til å begrense tilgangen til det trådløse nettverket. For å utføre denne funksjonen, ville du må manuelt skrive inn MAC-adressene til alle enhetene du ønsker å ha tilgang til det trådløse nettverket. Men kjedelig, er dette et viktig skritt i å sikre nettverket ditt.

5 Deaktiver SSID kringkastingsnettet, slik at ingen vet du har et trådløst nettverk. Noen få enkle trinn kan utføres i henhold til dine spesifikke type ruter som er angitt i bruksanvisningen.

6 Fjern merket for "koble til tilgjengelige WiFi-nettverk" under Networks Connection vinduet. Dette hindrer hackere i å koble til nettverket i tilfelle du ikke har byttet ut SSID eller brukernavn og passord.

7 Pass på at du bruker ruterens innebygde brannmur. Aktivering av denne funksjonen legger et lag av sikkerhet som vil holde noen hacker (men opplevd) i sjakk.

8 Flytt ruteren slik at det trådløse signalet er minimert utenfor hjemmet. For å gjøre dette ved å plassere ruteren i sentrum av ditt hjem langt fra vinduer og dører.

9 Slå av det trådløse nettverket når den ikke er i bruk i lengre tid, da dette hindrer hackere fra å prøve å få tilgang til nettverket ditt når du ikke rundt.

10 Prøv ut dine sikkerhetstiltak ved å laste ned NetStumbler verktøyet opprettet av Marius Milner. Denne programvaren bestemmer hvordan sikre nettverket er samtidig optimalisere det trådløse signalet hjemme.

Hint

  • Du trenger ikke å være en datamaskin geek å sikre det trådløse nettverket. Ved å følge disse enkle instruksjoner, vil det trådløse nettverket være et bolverk til enhver erfaren hacker.