Hvordan sjekke den bærbare Temperatur

Hvordan sjekke den bærbare Temperatur


En bærbar datamaskin er en mobil type en personlig datamaskin. Det har nesten alle komponentene i en vanlig stasjonær datamaskin, og absolutt alle komponentene som trengs for normal bruk av datamaskinen. En bærbar datamaskin er lett, liten og egnet for bruk nesten hvor som helst, mens du holder den i fanget. Men på grunn av sporadiske overoppheting av bærbare datamaskiner, dette fører til noen varme lårene. Hvis du eier en bærbar datamaskin, kan det være lurt å vite hvordan du kan sjekke din bærbare temperatur og vite når du skal la det kjøle seg ned.

Bruksanvisning

1 Sjekk din bærbare temperatur ved å berøre det fra alle kanter. Legg merke til at bærbare datamaskiner generelt har en tendens til å overopphetes nær harddisken, så legg hånden din over det. En litt varm temperatur er normalt, men en ubehagelig varme overflaten av den bærbare datamaskinen er et dårlig tegn, noe som betyr at den bærbare datamaskinen blir overopphetet. Siden overoppheting kan skade harddisken i en datamaskin, bør du alltid kontrollere og overvåke bærbare temperatur og handle deretter.

2 Se om den bærbare datamaskinen har et forhåndsinstallert program for overvåking av temperaturen. Gå til nettsiden til din bærbare produsenten for å sjekke om et slikt program ble installert på datamaskinen. Vanligvis ikonet for denne programvaren er et sted i høyre hjørne av skjermen. Noen temperaturkontrollprogrammer har muligheten til varsling og automatisk slå etter en viss temperatur er nådd.

3 Last ned en temperatur overvåking program fra Internett, fra en pålitelig og sikker kilde. For eksempel, en av de mest populære og utbredte programmer er MobileMete Real Temp og SpeedFan. (Se Resources.) Disse programmene er gratis og enkelt å installere. Sørg for å justere innstillingene på programmet, slik at de passer dine behov.

4 Hindre overoppheting av datamaskinen ved å kjøre færre programmer om gangen, og generelt, unngå for mye eller intensive multitasking. Sjekk tipsene for omsorg for datamaskinen og hindre dens overoppheting fra programmet du installerte også.

Hint

  • Sett din overvåkingsprogram så det advarer deg og / eller avsluttes etter en viss temperatur er nådd.
  • En overopphetet laptop kan føre til mindre brannskader på huden.
  • Selv om de fleste bærbare PC-er lys, vær forsiktig når du løfter den bærbare datamaskinen.