Hvordan sjekke din harddiskplass

Når du bruker datamaskinen og laste programmer og musikk, er den tilgjengelige plassen på harddisken borte. Du bør holde orden på hvor mye ledig plass du har på disken fordi Windows bruker noe av det plass til å holde informasjon som den bruker til å kjøre. Hvis tilgjengelig diskplass faller under et visst punkt Windows vil avta betraktelig.

Bruksanvisning

1 Åpne Min datamaskin fra skrivebordet. Dette vil vise deg alle stasjonene på systemet ditt, så vel som dine nettverkssteder. Velg rullegardinmenyen for "Vis". Velg "Detaljer" på valg delen.

2 Undersøk tallene som vises i kolonnene som representerer den lokale harddisken. Vist her er de mengder minne ledig på harddisken og den totale størrelsen på harddisken. Ved subtraksjon, kan du finne ut hvor mye av minneplass du har tatt opp av dine data og programmer.

3 Beregn prosentandel av harddisken som er gratis. Du bør aldri la mengden ledig plass på disken faller under 15 prosent. Under dette nivået, kjører du en alvorlig risiko for at Windows og andre programmer vil begynne å bremse ned og slutter å fungere skikkelig. De vil begynne å vise feilmeldinger om at det ikke er nok minne til å fullføre en gitt oppgave.

Hint

  • Når harddiskplass faller denne lave må du vurdere enten å fjerne noen av filene som bruker opp verdifull plass eller kjøpe en ekstra harddisk.