Hvordan sjekke for å se om du har blitt hacket

Hvordan sjekke for å se om du har blitt hacket


Hvis du er en vanlig online shopper eller noen som regelmessig betaler regninger på internett og har lagt merke til avvik i din bankkonto eller kredittkort, du kan godt ha blitt hacket. Hackere kan være så subtile at datamaskinen din vil tilsynelatende har ikke noe problem, for eksempel med krasj, og de kan holde datamaskinen kjører i bakgrunnen, slik at du aldri innse noe er galt. Hackere kan få tilgang til dine passord samt kreditt- eller debetkortnumre, noe som kan føre deg inn i masse trøbbel. Du kan ikke vite noe er galt før banken din eller Internett-leverandøren varsler deg.

Bruksanvisning

1 Observere den generelle driften av datamaskinen. Hvis det er plutselig kjører saktere enn vanlig, og du ikke har installert flere programmer eller laste ned en rekke filer, for eksempel musikk, som ville føre til en slik situasjon, er sjansene store for at systemet har blitt infisert av en trojansk hest. Dette er en metode som brukes av hackere, slik at de kan spionere og stjele din personlige informasjon.

2 Sjekk datamaskinens innstillinger. Hvis noe er annerledes, for eksempel nettleseren hjemmeside eller filinformasjon, dette er et avslørende tegn på en hacking.

3 Åpne en nettleser for å bruke. Hvis det går vesentlig tregere enn vanlig, kan det hende du har blitt hacket.

4 Bla gjennom oppgavebehandling. Hvis du merker noen merkelig løpe filer eller prosesser eller noe du ikke kjenner, kan systemet, er blitt hacket.

5 Kjør antivirus og anti-spyware-programmer på en vanlig daglig basis. Se nøye på resultatene av skanningene, og legg merke til noe som ser uvanlig, spesielt hvis et program viser at det har tatt seg opp en trojaner. Noen antivirus og anti-spyware-programmer vil lykkes slette disse elementene fra datamaskinen din med ett klikk. Hvis du finner de ikke ble fjernet, må du kanskje gå et skritt lenger og besøke en PC klinikk nettside for en mer invasiv skanning.

Hint

  • Installer alltid gode antivirus og anti-spyware-programmer på datamaskinen. Selv de som er gratis for nedlasting vil gjøre en god jobb på å beskytte systemet. Også alltid bruke en brannmur på datamaskinen for ekstra beskyttelse.
  • Aldri, aldri laste ned en link fra en pop-up som plutselig ser ut til at du ikke får på egen hånd. Hackere ofte lure databrukere ved å plante trojanske hester som vil installere på datamaskinen, slik at de kan overvåke alt du gjør på nettet.