Hvordan sjekke for virus på en Mac

Hvordan sjekke for virus på en Mac


Til tross for noen påstander om at Mac ikke får virus, er det en god ide å ikke bli selvtilfreds med Mac. Som Mac-operativsystemet blir mer populære, kan det bli utsatt for virusangrep. Som sådan, er det en god idé å beskytte din Mac mot virus og vet hvordan å sjekke datamaskinen din for dem. Beskytte Mac mot virus er svært lik den operativsystemet metoder Windows og kan gjøres enkelt med et antivirusprogram.

Bruksanvisning

1 Last ned ClamXav fra clamxav.com. Dette er et gratis og nyttig anti-virus program for Mac som kjører på samme måte som antivirusprogrammer for Windows. Kontroller at .dmg-filen er på skrivebordet og forberede seg til å installere den.

2 Dobbeltklikk på .dmg-filen på skrivebordet for å starte installasjonen. Du kan gjøre dette ved å dra programmets ikon i Programmer-mappen, som skal være på venstre sidebar av Finder-vinduet. Når du er ferdig, bør du være i stand til å finne ClamXav i Programmer-mappen.

3 Åpne ClamXav. Når du kjører den for første gang, kan du få en melding som spør om du ønsker å gi programmet tillatelse til å kjøre. La den åpne, og du skal nå ha tilgang til kontrollpanelet.

4 Klikk på "Oppdater virusdefinisjonene" knappen før du gjør noe annet, og vent på at "Virusdefinisjons oppdatert hell" varsel. Dette bekrefter at programmet har den nyeste informasjonen om aktuelle virus, noe som gjør den så effektiv som den kan være.

5 Klikk på "Preferences" -knappen og endre dine preferanser deretter. Her kan du velge hva du skal gjøre med virus som er funnet, endre oppdateringsinnstillinger, kontroll og sette opp planlagte skanninger og mer.

6 Lagre endringene, og velg "velger hva du skal skanne" -knappen. Herfra klikk på Macintosh HD-knappen, velg deretter alle mappene inne ved å klikke på en, trykke shift-tasten og velge resten. ClamXav vil ikke tillate deg å skanne hele Macintosh HD, men du kan skanne alt likevel ved hjelp av denne metoden. Klikk "Open", deretter "Start Scan". ClamXav vil nå skanne hele datamaskinen for virus og rapportere sine funn til deg på fremdriften skjermen.

Hint

  • Sette opp planlagte skanninger er et nyttig verktøy, spesielt hvis du la datamaskinen stå på mens du er borte. Du kan sette programmet til å fullføre en full scan mens du er borte, slik at du sparer tid og krefter.
  • Hvis du ønsker å sjekke din Mac for spyware, malware og mer, gå inn på linken i "Ressurser" seksjonen under ClamXav nedlastingslenke.
  • Den beste metoden for antivirus sikkerhet er forebygging. Alltid surfe trygt, ikke klikk på mistenkelige koblinger, og aldri laste ned noen mistenkelige vedlegg eller programmer.