Hvordan sjekke om domenenavn

Hvordan sjekke om domenenavn


Domenenavn er den måten at enkelte nettsteder er plassert på Internett. Hvert domenenavn er unikt. Alle domenenavnene begynne med "www.", Etterfulgt av den unike domenenavn du velger for ditt nettsted. En rekke avslutninger er tilgjengelig, inkludert .com, .org, .net, .biz og andre. Før du registrere et domenenavn, må du først sjekke at det ikke allerede er tatt av noen andre.

Bruksanvisning

1 Først må du finne ut om du ønsker å kjøpe en toppnivådomene eller en vanlig domene. Toppnivå domenenavn er dyrere og inkluderer ekstra informasjon, vanligvis angi bransjen eller samfunnet som et nettsted tilhører. Noen toppnivådomener - for eksempel Gov og Edu - er reservert for offentlige etater og utdanningsorganer, henholdsvis. Mer informasjon om toppnivådomener kan bli funnet på Internett Corporation for Assigned Names and Numbers nettside.

2 Besøk internic hjemmeside for å se en liste over godkjente registrarer. Registrarer er de selskapene som er ansvarlige for salg av domenenavn. Klikk på et firmanavn for å bli omdirigert via nettsidene sine.

3 Skriv inn ønsket domenenavn i søkeboksen gitt. Du vil bli varslet om at domenenavn er ledig. Hvis det ikke er tilgjengelig, vil du bli gitt noen alternativer som er tilgjengelige.