Hvordan sjekke om en Group Policy Applied på en bruker

Gruppe politikk er sikkerhetsregler anvendes fra en server til datamaskiner i nettverket. Nettverksadministratorer vanligvis håndheve gruppe politikk for å aktivere eller deaktivere visse privilegier i en datamaskin. Noen gruppen politikk kan være stiv, for eksempel deaktivere bruk av USB-minnepinner eller deaktivere installasjon av et program. Andre er sikkerhetstiltak, slik som å tvinge en bruker til å endre passordet på en jevnlig basis. Nettverket håndhever regelmessig disse retningslinjene når brukeren starter opp maskinen og kobles til nettverket.

Bruksanvisning

Windows XP og tidligere operativsystemer

1 Klikk "Start" og klikk "Run" boksen.

2 Skriv "cmd" uten anførselstegn og trykk "Enter" for å åpne ledeteksten.

3 Type "GPResult / bruker domene \ brukernavn" uten anførselstegn, hvor domenet er domenenavnet til nettverk og brukernavnet er brukerens påloggingsinformasjon. Trykk "Enter" for å se resultatene fra kommandolinjen. For eksempel "GPResult / bruker testdomain \ bruker1" ville få konsernpolicy for "bruker" en i domenet "testdomain."

Windows Vista og nyere operativsystemer

4 Klikk på "Start" -knappen i nedre venstre side av skjermen som har Windows-logoen.

5 Skriv "cmd" uten anførselstegn i søkeboksen og trykk "Enter" for å åpne ledeteksten.

6 Skriv "GPResult / h result.html" uten anførselstegn. Trykk enter." Dette ville vise politikken resultat gruppe for en bruker i en HTML-format, som viser ved hjelp av en nettleser som Internet Explorer. Du kan kalle "result.html" av noe så lenge du holder ".html" filtypen. De "result.html" filen vises i katalogen der kommandolinjen poeng. Hvis ledeteksten viser "C:> Brukere \ bruker1," de "result.html" filen vises i den katalogen.