Hvordan sjekke tilgjengelighet av domenenavn

Hvordan sjekke tilgjengelighet av domenenavn


Hvis du har planer om å sette sammen et nettsted er det første du bør gjøre er å sikre domenenavnet. For å finne riktig domenenavn for ditt nettsted må du først finne ut hva som er tatt, og hva som er tilgjengelig. Dette vil være en av de enkleste delene av å lage den nye nettsiden, selv om det kan være skuffende hvis du finner domenet du hadde ditt hjerte satt på er tatt.

Bruksanvisning

1 Skriv inn ønsket navnet på nettstedet ditt i søkefeltet på domenenavn kontrolløren du bruker (se Ressurser). Mens grensesnittene domenenavn registre varierer, de nesten alt lar deg søke etter spesifikke nettadresser eller søkeord. Trykk "Enter" eller tilsvarende for å starte kontrolløren søk. Start alltid med det navnet du ønsker mest.

2 Sjekk resultatet av søket ditt. Du kan finne din perfekte navnet er tilgjengelig. I så fall, kan du registrere den med en gang. Hvis den ønskede domenenavnet er allerede registrert på kurset vil typisk generere en liste over tilgjengelige alternativer med lignende ord, forskjellige avslutninger (.net .biz .co, for eksempel) eller lagt tegnsetting. Hvis det er noen som du er interessert, registrere dem. Det er bedre å registrere et navn, selv om du ikke er helt solgt på det, enn å finne ut en dag senere det har blitt tatt.

3 Skriv inn ønsket domenenavn i nettleserens adressefelt for en alternativ metode for å sjekke tilgjengeligheten. Resultatene vil vise om domenenavn er ledig eller ikke ved enten å bringe deg til en nettside (i så fall er det tatt) eller bringe opp et resultat som "siden du ba om ble ikke funnet" eller noe tilsvarende. I dette tilfelle domenenavnet er enten fri eller registrert, men ikke i bruk; Du kan enten kontakte den registrerte innehaveren å se om de vil selge eller registrere det selv.