Hvordan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn

Hvordan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn


Domenenavn kan ofte være vanskelig å skaffe. På grunn av det økende antallet aktive domenenavn på Internett, skaffe adressen du ønsker er som et sjansespill. Per oktober 2010 har DomainTools.Com oppført mer enn 123 millioner aktive Internett-domener. For å sjekke status på et gitt domene, kan du bruke en av flere domenenavn uttak tilgjengelig på Internett.

Bruksanvisning

1 Besøk en domene registrar, særlig en som er spesialisert i å sjekke status på hvilken som helst nettside. Populære valg inkluderer WhoIs.net, InstantDomainSearch.com og CheckDomain.com.

2 Skriv inn den viktigste adressen til domenenavnet du er interessert i. Vanligvis disse tjenestene hilser brukere med et søkefelt på deres hjemmeside, praktisk slik at du kan sjekke tilgjengeligheten av domenenavn.

3 Registrer eller reservere ønsket domenenavn. Hvis det ikke er tilgjengelig, vil med den aktuelle registraren gi grunnleggende informasjon om domenenavn eier, hindrer deg fra å gjøre et kjøp. Ellers vil du bli vanligvis gitt muligheten til å registrere domenenavnet, som kan variere i pris fra $ 1,99 til $ 15,00 per domene, som i oktober 2010.