Hvordan skal representere Brøker i HTML

Hvordan skal representere Brøker i HTML


Representerer fraksjoner i en webside er forskjellig fra å skrive dem for hånd. Ved visning av fraksjoner i HTML, med mindre du bruker en dedikert teknikk, dine fraksjoner vil bare vist som vanlige tall med en skråstrek mellom dem. En rekke teknikker eksisterer for å vise fraksjoner i deres mer akseptert matematiske stil og formatering, alle av dem enkle og lett å bruke. Hvilken tilnærming du tar vil avhenge av omfanget av fraksjonene du ønsker å vise.

Bruksanvisning

1 Vis dine fraksjoner ved hjelp av sine HTML enheter. Et lite sett av fraksjoner er inkludert i ISO-8859-1 tegnsett, som brukes som standard i de fleste nettlesere. Skriv inn disse spesifikke fraksjoner ved hjelp av en enkel kode utdrag. Du kan referere til en brøkdel symbol i HTML ved hjelp av enten sin enhet nummer eller navn. For eksempel kan "en fjerdedel" brøkdel symbolet settes inn i en HTML-side ved hjelp av en av følgende kode utdrag:

¼

¼

2 Skjerm fraksjoner som ikke finnes i standardsettet ved hjelp av HTML markup. HTML-kodene "sup" og "sub" tilsier at teksten skal vises som henholdsvis hevet og senket. Du kan derfor bruke disse kodene til å konstruere fraksjoner som ikke finnes i den normale symbolsett for HTML-sider. Slik representerer brøkdel "seks sevenths," for eksempel, bruker du følgende:

<Sup> 6 </ sup> / <sub> 7 </ sub>

Selv om dette betyr visuelt tilnærmet normal matematisk notasjon, er det ikke akkurat det samme.

3 Bruk en kombinasjon av HTML og CSS for å vise brøker. Snarere enn å bruke HTML hevet og senket koder, kan du komme på noe som er nærmere en standard brøkdel skjerm ved hjelp av HTML-koder i forbindelse med CSS-kode. For å vise denne andelen "to sjettedeler" på denne måten, kan du starte ved å bruke følgende HTML markup:

<Span class = "top"> 2 </ span> / <span class = "bottom"> 6 </ span>

Topp- og bunnelementer i fraksjonen er oppført med forskjellige attributter i klassen, mens skråstrek for brøkdel indikeres ved hjelp av den dedikerte HTML enhet nummer for den typen skråstrek karakter. Denne HTML-kode alene er ikke nok til å formatere brøkdel for visning, så du trenger CSS-kode, som gir kraftigere kontroll format, så vel.

4 Opprett CSS-kode for å vise brøker. Innenfor din stil erklæringer i samme side eller i et eget stilark, oppgir følgende erklæringer:

.top {

font-size: 70%;

vertical-align: 0.7ex;

}

.bottom {

font-size: 70%;

vertical-align: -0.3ex;

}

Disse erklæringene tilsier at tegnene er plassert på et angitt posisjon innenfor linjen som de dukker opp, skape inntrykk av en brøk.

5 Bruk en rekke teknikker på siden din, og teste den i en nettleser. Bestem hvilken metode du foretrekker og bruke den samme for alle fraksjonene på siden din. Hvis du har en blanding av fraksjoner, kan noen som ikke henvises til å bruke HTML enheter, endre alle dem til å bruke den samme teknikken. Dette vil gi siden din et konsekvent, lesbar utseende.

Hint

  • Ikke bekymre deg hvis du ikke føler at fraksjoner er perfekt i utseende. Så lenge brukerne kan forstå teksten, vil meldingen bli kommunisert effektivt.
  • Du kan oppleve at dine fraksjoner vises forskjellig i forskjellige nettlesere og på ulike plattformer, så omfattende testing er viktig.