Hvordan skape en Retro Photo Effect Med Photoshop

Hvordan skape en Retro Photo Effect Med Photoshop


Hvis du er nostalgisk for predigital æra av fotografering, kan du bruke en retro effekt for å gi dine digitale bilder slitte, aldrende utseende som kjennetegner bilder av fortiden. Ved hjelp av Photoshop, kan du etterligne film fotografering feil som farger vasker, vignetter og uklarheter. Ta ellers kjedelige bilder og gjøre dem virkelig skiller seg ut i fotoalbumet med en kreativ vintage preg.

Bruksanvisning

1 Importer bilde i Photoshop ved å velge "File", "Open".

2 Justere nivåene for å øke kontrasten. Trykk "Ctrl" og "L" for å åpne Levels-boksen, og skyv de ytre to piler mot midten av histogrammet til du oppnår ønsket kontrastnivå. Du kan flytte den svarte pilen, som representerer mørkere toner av fotografiet, uavhengig av den hvite pilen, som representerer høydepunktene.

3 Endre fargebalansen. Retro bilder ofte ikke har nøytrale hvite balanserer. Trykk "Ctrl" og "B" for å få opp fargebalanse boksen. Juster glidebryterne for å passe dine preferanser. For eksempel flytte glidebryteren til "-15" på Cyan / Red skala, "-15" på Magenta / grønn skala og "20" på den gul / blå skala. Denne justeringen gir fotografiet en generell rød overtone.

4 Senk metning av fotografiet. Trykk "Ctrl" og "U" for å åpne Hue / Saturation-boksen. Flytt glidebryteren til høyre til et beløp av "20" til "35", avhengig av dine preferanser.

5 Blur områdene rundt kantene på fotografiet. Eldre fotografier er vanligvis myke rundt kantene. Velg Blur verktøyet fra verktøylinjen og velge en stor, myk børste fra Brush palett. Velg en styrke på syv til 15 prosent. Hold nede museknappen og dra verktøyet over de delene av bildet du ønsker å dimme.

6 Legg en vignett til ytterkantene av bildet. Klikk på "Filter", "Distort", "Lens Correction". Juster mengden fra mellom "-50" og "-100", basert på dine preferanser --- jo høyere verdi, jo mørkere vignett. Velg et midtpunkt fra mellom "0" til "50", basert på dine preferanser. Lavere verdier øker størrelsen på vignetten.

7 Klikk på "File", "Lagre" for å lagre justeringene i bildet.