Hvordan skifte en slitt IBM / Lenovo ThinkPad Trackpoint Cap

Hvordan skifte en slitt IBM / Lenovo ThinkPad Trackpoint Cap


Trackpoint (varemerkebeskyttet av IBM) er en enhet som ser ut som en blyant viskelær, plassert mellom bokstavene G, H og B på IBM ThinkPad-serien bærbare tastaturer. Noen brukere lidenskapelig kaller det "brystvorten". Trackpoint er en "styrepinne" brukt som en mus, for tider når en mus er ikke tilgjengelig eller der plass for å drive en mus er begrenset. Den pekefinger flytter enheten, mens tommelen presserelatert nøkler / knapper foran mellomromstasten.

En pekepinne på andre merker av bærbare datamaskiner, som Trackpoint, er nyttig på mindre maskiner som netbooks (aka. Tablet-PC-er), hvor begrenset plass ikke kan tillate standard størrelse touchpad under tastaturet. Men ThinkPads er utstyrt med en Trackpoint selv når en touchpad er til stede på den bærbare datamaskinen.

Dekselet (cap) på en Trackpoint vil bli slitt etter mye bruk og over tid, selv under normale omstendigheter, fordi den er laget av gummi. Her er instruksjoner om hvordan å erstatte en slitt IBM / Lenovo Trackpoint-stikken med en ny >>

Bruksanvisning

1 Hvordan skifte en slitt IBM / Lenovo ThinkPad Trackpoint Cap

Gjør en "Trackpoint" søkeord på Internett. Du vil finne mange leverandører som selger ettermarkedet deler, nemlig erstatning cap for IBM / Lenovo ThinkPad-pekestikken. Caps kommer i mange farger, selv i klar (gjennomsiktig) som passer din smak.

Bortsett fra fargene, det er 3 grunnleggende former å tilby. Se for å sette inn bilde, fra venstre til høyre, de er: myk rim, myk dome, klassisk kuppel. The 'klassiske dome "er standard på eldre IBM ThinkPad, mens" myke rim' brukes på nyere fabrikkinstallerte bærbare datamaskiner for Lenovo.

Plukk ditt valg for Trackpoint som pakker selges i mono-form eller blandet, og kan kjøpes i én farge eller flere farger pakker.

2 Slå av ThinkPad bærbare. Klem gamle Trackpoint-stikken på tastaturet ved hjelp av pekefingeren og tommelen, eller med hjelp av pinsett. Løft lokket rett opp fra enheten mens fast holder den. Kast den skadede cap.

3 Blås med en aerosol støvkost eller bruke en bomullspinne fuktet med rubbing alkohol for å rense, hvis du ser støv og rusk bosetting på Trackpoint selv.

4 Hvordan skifte en slitt IBM / Lenovo ThinkPad Trackpoint Cap


Plasser en ny cap på Trackpoint ved forsiktig samkjøre sporet på undersiden av lokket for å passe Trackpoint hodet. Når justert, trykker du ned den nye hetten på enheten hodet Trackpoint for å sikre plass. Slå på ThinkPad bærbare datamaskinen og test bruker Trackpoint med sin nye hetten på. ThinkPad Trackpoint-stikken er bra hvis pekeren navigerer jevnt og fritt ved bruk.

Hint

  • Det er flere navn på den "styrepinne" brukt og varemerkebeskyttet av forskjellige produsenter. Eksempler: HP / Compaq, kalles det 'peke'. På Dell, kalles det "Track Stick ',' FineTrack 'på en Acer, mens' AccuPoint" kalles for på Toshibas, og mange flere.
  • Trackpoint er også kalt "brystvorten" av noen ThinkPad eiere.
  • Betimelig erstatte en slitt cap å hindre støv og annet rusk samler seg på Trackpoint under. Støv kan komme inn gjennom sprekker på en ødelagt gummihette.