Hvordan skrive en 301 eller 302 Nettsted Omadresser ved hjelp av PHP

Bruken av 301 viderekoblinger og 302 viderekoblinger er en praktisk metode for å sende trafikk fra en web-adresse til en annen, uten å passere surferen gjennom et mellomliggende side. Disse omdirigeringer er spesielt nyttig hvis nettstedet ditt bruker flere domenenavn, enten for markedsføringsformål eller for å fange vanlige feilstavinger. De er også nyttig hvis nettstedet bruker flere servere og en vil være nede for planlagt vedlikehold. Den primære forskjellen mellom de to er at en 301-viderekobling forteller nettleseren at adressen er endret permanent, mens en 302 redirect brukes for midlertidige endringer, der den opprinnelige adressen kan bli funksjonell igjen på et tidspunkt. Hvis du ønsker å omdirigere trafikken på nettstedet ditt, her er hvordan du gjør det ved hjelp av PHP for å starte en 301 eller 302-viderekobling.

Bruksanvisning

Skriv en 301 eller 302 Redirect for en bestemt side ved hjelp av PHP

1 Åpne html editor, det samme som du ville bruke til å lage noen html eller php-fil. Hvis du ikke har en html editor, kan du bruke Windows Notisblokk i stedet. Fra Windows-PC, klikker du på Start> Alle programmer> Tilbehør> Notisblokk.

2 For en 302-viderekobling, kopier følgende tekst inn i et nytt dokument: <? Php header ( "Location: http://www.domain.com/temporary-address/temporary-file-name.html”);&# xD, exit (); & # xD;?> Legg merke til at du bør endre url i dette eksemplet for å være nettadressen til siden du omdirigere besøkende til midlertidig. For en 301-viderekobling, kopier denne teksten inn i dokumentet i stedet: <? Header ( "HTTP / 1.1 301 flyttet permanent"); Header ( "Location: http://www.new-url.com"); ?> Igjen, sørg for å endre url til adressen til siden du omdirigere trafikken til.

3 Lagre filen. Klikk på Fil> Lagre som, og deretter lagre filen med samme navn som den siden som du vil omdirigere trafikk fra.

4 Bruk FTP programvare for å laste opp filen til serveren. Hvis du ikke har et FTP-program, kan du enten laste ned Smart FTP eller Filezilla gratis. Mange web vertene vil også gi en web-basert filbehandler for å laste opp filer. Sørg for å "overskrive" eller "erstatte" den opprinnelige filen når du blir bedt. Når filen er lastet opp, alle som typer på url til den opprinnelige filen vil bli overført til det nye.

Skriv en 301-viderekobling for en hel nettside med .htaccess

5 Åpne nettstedets eksisterende ".htaccess" fil i standard html editor. Hvis du ikke har en html editor, kan du bruke notepad, som beskrevet i forrige avsnitt. Hvis nettstedet ditt ikke allerede har en ".htaccess" fil, som er ok, kan du opprette en ny.

6 Kopier følgende tekst inn i htaccess filen: Options + FollowSymLinks RewriteEngine på RewriteRule http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L] Merk at du bør endre url i dette eksemplet for å matche (*). url til nettstedet du er omdirigere trafikken til.

7 Lagre filen som ".htaccess" (ja, kommer først dot) med filtypen "Alle filer" og laste opp filen til rotkatalogen på ditt nettsted. Nå hver gang noen går til en adresse på det gamle nettstedet, vil de bli ført til en tilsvarende adresse på det nye nettstedet. For eksempel vil noen kommer til å "oldsite.com/abc123.html~~V" nå rettes til "newsite.com/abc123.html". Dette er svært nyttig hvis du ønsker å endre domenenavn uten å miste alle linkene og bokmerker som peker til nettstedet ditt.

Hint

  • Det er generelt ikke anbefalt å bruke en 302-viderekobling med mindre du er en søkemotor ekspert og kan gjøre en unik omdirigeringsside for hver søkemotor. Hver av de tre store søkemotorene (Google, Yahoo og MSN) prosess 302 omdirigeringer på en annen måte.