Hvordan skrive ut PDF-filer på flere sider

Hvordan skrive ut PDF-filer på flere sider


PDF-filen formatet sikrer innholdet er riktig formatert og konsekvent for utskrift formål. Det perk gjelder ikke bare å skrive ut én kopi av en PDF-fil. Ved å endre et alternativ i "Print" -menyen i en PDF-leser, en bruker kan enkelt skrive ut fem, ti, med hundrevis av kopier av filen. Det samme menyen gjør det mulig for leseren å skrive ut flere sider av PDF på ett ark eller spre en enkelt side over flere utskrevne ark.

Bruksanvisning

1 Finn og velg PDF-filen som skal skrives ut. Finn filen på datamaskinens harddisk, en CD eller DVD-plate, eller en bærbar harddisk koblet til datamaskinen via en USB-port.

2 Åpne PDF-filen. Når åpen, må du kontrollere innholdet vises riktig før utskrift.

3 Velg "Print" under "File" -menyen på programvaren som brukes til å lese PDF. Oftest at programvaren vil være Adobe Acrobat Reader, men det finnes andre PDF leserprogrammer.

4 Endre nummeret i "kopier" boksen under "Page Håndtering" i hurtigmenyen som ønsket. Endre "Sideskalering" i den samme delen for å skrive ut flere sider av PDF på et enkelt ark eller for å spre en enkelt side av PDF-fil på flere biter av trykt papir.

5 Velg "Skriv ut" når alternativene er endret tilsvarende.

Hint

  • Kontroller at skriveren er riktig koblet til datamaskinen og kassetten har nok blekk til å håndtere utskrift, spesielt hvis PDF kommer til å bli spredt over mange sider.