Hvordan slette disketter

Hvis du går ut av rommet for fillagring eller rett og slett bestemme seg for å utføre "vårrengjøring" på datamaskinen din, kan det være nødvendig å slette data fra disketter. Det er flere måter å slette data på en diskett, hvorav noen er sikrere enn andre. Avhengig av nivå av sikkerhet som du trenger, slette en diskett tar mellom 1 og 10 minutter.

Bruksanvisning

Formatering (mindre sikker)

1 Sett inn disketten i diskettstasjonen.

2 Dobbeltklikk på "Min datamaskin". Dette ikonet kan bli funnet på Windows-skrivebordet.

3 Høyreklikk på diskettstasjonen (vanligvis stasjon bokstaven "A"), og velg "Format".

4 Fjern merkingen i boksen "Quick Format". Vanligvis kan alle andre alternativer være alene. De fleste disketter bør formatert med en kapasitet på 1,44 MB, FAT-filsystemet, og enhetsstørrelsen standard tildeling.

5 Klikk "Start". Disken blir formatert i rundt 30 sekunder.

Tørke Data (sikrere)

6 Sett inn en diskett i stasjonen, og start MediaWiper.

7 Klikk på "Tørk Media". Denne prosessen vil sikkert slette data som er lagret på disketten og formatere den slik at den kan brukes igjen. Fordi MediaWiper skriver data til disken i flere pasninger, kan dette ta flere minutter.

8 Gå tilbake til startskjermen MediaWiper. Klikk "Bekreft Media". MediaWiper vil undersøke disken for å bekrefte at tidligere data ikke lenger er til stede.

9 Gjenbruk eller ødelegge disketten.

Hint

  • MediaWiper er et program som er utviklet for å sikkert slette harddisker og flyttbare medier ved å fylle media med tilfeldige data mange ganger. Denne prosessen gjør det svært vanskelig å gjenopprette data som opprinnelig ble lagret på mediet. MediaWiper er et kommersielt produkt; det koster $ 39,95. Merk at bruk MediaWiper eller noe lignende program regelmessig på samme diskett kan redusere levetiden på disken betraktelig.
  • Selv om de mest omfattende sletting algoritmer har blitt brukt, kan det likevel være mulig for en rettsmedisinsk ekspert for å gjenopprette data slettet fra en diskett. For å fjerne alle data fra en disk, anbefaler US Department of Defense ødelegge selve disken etter et program som MediaWiper har blitt brukt.