Hvordan slette drivere i Windows XP

Hvordan slette drivere i Windows XP


Hver maskinvareenhet som er en del av Windows XP-systemet inneholder en enhetsdriver som bygger bro mellom enheten og operativsystemet. Når du fjerner skrivere, skannere og annen maskinvare, er enhetsdriver noen ganger etterlatt på systemet ditt. Sjåføren fortsetter å bruke minne og opptar plass på harddisken --- dette til slutt bremser ned datamaskinen, og kan få den til å krasje. Det er trygt å fjerne disse foreldete drivere manuelt, og frigjøre systemets ressurser.

Bruksanvisning

1 Lukk alle åpne programmer og dokumenter på din datamaskin. Klikk "Start" og "Control Panel".

2 Klikk på "System" -ikonet for å åpne "System Properties" -verktøyet. Klikk på "Avansert" fanen, klikk på "Miljøvariabler" -knappen.

3 Klikk "Ny" under "Systemvariabler" overskriften. Skriv "devmgr_show_nonpresent_devices" i "Variabelnavn:" boksen.

4 Skriv "1" i "Variabelverdi:" boksen. Klikk "OK" for å lukke dialogboksen. Klikk "OK" for å fullføre endringen.

5 Klikk på "Maskinvare" -kategorien på "System Properties" dialogboksen. Klikk på "Device Manager" -knappen.

6 Klikk på "View" i dialogboksen hovedverktøylinjen. Klikk "Vis skjulte enheter." Klikk på symbolet "+" ved siden av hver oppføring i "Device Manager" i dialogboksen for å utvide oppføringer.

7 Se etter ikoner som vises vasket ut --- disse indikerer ubrukte enhets stasjoner. Høyreklikk på en utvasket ikonet og klikk "Avinstaller" for å slette driveren.

Hint

  • Se nøye på utvaskede ikoner og bare slette disse driverne.
  • Hvis du ved et uhell sletter en Windows XP-enhetsdriveren for en enhet som fortsatt er aktiv, vil Windows automatisk laste inn driveren og returnere enheten til en fungerende stat.
  • Hvis du ved et uhell sletter en driver for en enhet som fortsatt er aktiv, og det er en driver for en enhet som ikke er en del av datamaskinens opprinnelige konfigurasjon, vil Windows XP be deg med en feilmelding neste gang du starter datamaskinen. Du vil da ha å finne og installere tredjepartsdriver før du bruker enheten som føreren representerer.