Hvordan slette en Backup Drive

Det er flere måter å slette en harddisk. Metoden for å bruke avhenger av hva du vil gjøre etter at harddisken er slettet. Hvis du planlegger å avhende harddisken, til den beste metoden sørge for at ingen data kan gjenopprettes er å fysisk ødelegge harddisken. Hvis du bare slette det å gjenbruke som en ren harddisk, er denne prosessen forklart i de to første avsnittene, "Slette en harddisk» og «Formatere harddisken." Hvis du har planer om å selge eller donere maskinen og du vil helt slette harddisken, går du videre til tredje del, «Tørke ut harddisken."

Bruksanvisning

Slette en harddisk

1 Klikk på Start-menyen og velg "Min datamaskin". Dette vil åpne vinduet Min datamaskin.

2 Dobbeltklikk på stasjonen du vil slette.

3 Klikk på "Edit" på verktøylinjen øverst til venstre på skjermen.

4 Klikk på "Select All" alternativet. Alle ikonene på sikkerhetskopidisken vil bli blått på dette punktet.

5 Hold nede Skift-tasten og trykk på knappen Slett. Alle filene vil bli slettet. Dette er den mest grunnleggende og minst sikre måten å slette filer fra harddisken. Denne prosessen sletter bare linkene til fil slik at Windows ikke lenger anerkjenner dem.

Formatere harddisken

6 Klikk på Start-menyen og velg "Min datamaskin". Dette vil åpne vinduet Min datamaskin.

7 Høyreklikk på harddisken du ønsker å slette. Dette vil få opp en meny.

8 Velg "Format" fra menyen. Dette vil få opp en Format vinduet.

9 Velg hvilken type format du ønsker å gjøre. Quick Format sletter bare overskriften på stasjonen, slik at filene intakte, men ikke gjenkjent. Det tar kort tid å fullføre. Full Format fjerner alle filer fra harddisken. Det tar mye lengre tid enn Quick Format alternativet. Når formateringen er fullført, vil stasjonen bli slettet.

Tørke ut harddisken

10 Laste ned eller kjøpe harddisk tørke programvare. Det er et bredt spekter av programmer tilgjengelig, noen som kan lastes ned og brukes gratis. WipeDrive er ett program tilgjengelig (se Ressurser nedenfor). Du finner en liste over programmer du kan laste ned gratis eller kjøpe i Resources også.

11 Kjør programmet og velg stasjonen du ønsker å tørke. Programvaren vil overskrive alle data som er lagret på harddisken ved hjelp av tallmønstre.

12 Formatere harddisken når den første skrive-over er fullført.

1. 3 Gjenta tørke og format prosessen flere ganger for å sikre at alle data er ugjenkallelig slettet.

Hint

  • Ikke donere / selge en harddisk som inneholder sensitive materialet uten å utføre en tørke av stasjonen. Det finnes mange programmer tilgjengelig som kan gjenopprette data etter å ha blitt slettet, selv om du formatere harddisken. Utføre en Drive Tørk vil sikre sensitiv materiale og personopplysninger vil ikke falle i gale hender.