Hvordan slette en fil ut av en karantene mappe

Når anti-virus program oppdager en infisert fil, betyr det ikke automatisk slette filen fra systemet. I stedet, det plasserer filen i en karantenemappen for å hindre den fra å påvirke noen andre filer eller programmer på datamaskinen. Hvis du er bekymret for å forlate en fil på datamaskinen din som har blitt kompromittert av et virus, kan du slette filen fra karantenemappen din anti-virus programvare.

Bruksanvisning

1 Start din anti-virus program. Både McAfee og Norton har den samme grunnleggende prosessen for å få tilgang til og slette karantene elementer. Fra hovedmenyen, finn det alternativet som lar deg administrere karantene elementer.

2 Se gjennom forskjellige filer som du har oppført i karantenemappen. Den anti-virus program gir navnet på filen, risikonivå, virus type og status. Hvis du ser en fil du ønsker å fjerne, merk navnet fra mappelisten.

3 Se handlingene tilgjengelig for den aktuelle filen du har valgt. For de fleste filtyper, har du muligheten til å enten slette eller gjenopprette den infiserte filen. Velg "Slett fil" for å fortsette.

4 Klikk "Ja" når pop-up vindu. Dette er den måten at den anti-virus programvare gjør at du vil slette filen ut av karantene mappen. Det vil da sende filen til papirkurven. Tømme søppel kan for å permanent bli kvitt filen fra PCen.

Hint

  • Hvis du ønsker å slette filene i karantenemappen manuelt, kan du åpne mappen fra "Min datamaskin" -menyen på din Windows OS. Når du åpner mappen, vil du se en liste over filer i karantene. Marker navnet på den aktuelle filen og høyreklikk med musen. Velg "Slett" fra listen over tilgjengelige alternativer.