Hvordan slette filer på en datamaskin

Slette filer på PCen datamaskinen er en nødvendighet. Clearing ut gamle filer som ikke lenger er i bruk vil gjøre datamaskinen kjøre raskere, og skape mer lagringsplass på datamaskinen din for fremtidige filer.

Bruksanvisning

1 Slå på PCen datamaskinen og la den starte opp. For å slette en enkelt fil, må du først finne filen. Fra skrivebordet, velg ikonet Min datamaskin ved å dobbeltklikke på den med venstre knapp på musen.

2 Legg merke til en ny boks dukker opp med tittelen Min datamaskin. Her vil du se en liste over stasjoner på datamaskinen. Bruk musen til å dobbeltklikke på stasjonen der filen er lagret som du ønsker å slette. En ny boks vil komme oss med en oversikt over alle mappene eller filene som er lagret inne i den stasjonen.

3 Bla gjennom listen over mapper eller filer til du finner mappen som inneholder filen du ønsker å slette. Bruk musen til venstre dobbeltklikk på filen mappen. En ny boks vil åpnes som viser innholdet av filen mappen.

4 Se om listen over filer. Når du finner filen din ønsker å slette, bruke musen til å høyreklikke på navnet på filen. En boks med en liste over alternativer vises. Bruk musen til å bla ned til Slett-alternativet. Høyreklikk musen til å velge Slett. En advarsel vil vises for å sørge for at dette er den filen du ønsker å slette. Velg Ja eller Nei velger Ja vil bekrefte slettingen, og fjerne filen form datamaskinen.

5 Slette flere filer eller mapper på en gang kan også utføres. Etter at du har åpnet stasjonen eller mappen som inneholder mapper eller filer som skal slettes, kan du bruke musen til å velge dem. Plasser musen over den første mappen eller filen som skal slettes i listen. Klikk og hold nede venstre museknapp. Mens du holder nede venstre museknapp, trykk og hold nede Skift-tasten på tastaturet. Slipp venstre museknapp og bruke musen til å klikke på det siste elementet i listen som skal slettes. Ta fingeren fra venstre museknapp, men holde Shift-knappen trykkes.

6 Legg merke til den listen som skal slettes er uthevet. Høyreklikk på musen for å få opp en ny meny. Bla ned til Slett-alternativet, og høyreklikk. Du vil se en bekreftelsesmelding og pass på at du vil slette flere filer eller mapper. Velg Ja hvis du vil slette dem.

Hint

  • Sørg for å sikkerhetskopiere alle filer som skal slettes, men må kanskje referere i fremtiden. Når de er slettet, kan du ikke få tilgang til dem på datamaskinen lenger. Fil som brev, regneark og budsjetter skal skrives ut og lagres for senere bruk.