Hvordan sletter filer fra en harddisk

Mange PC-brukere er ikke klar over at når du sletter en fil eller tømme papirkurven i Windows faktisk ikke fjerne data fra harddisken. Når data blir lagret på en harddisk, er en oversikt over sin fysiske plassering på platen opprettet. Slette filen slettes bare at posten, ikke selve dataene.

For å slette de faktiske dataene, må plassen på harddisken der dataene er lagret bli overskrevet. En måte å oppnå dette på er med et freeware program som heter Eraser, som overskriver utvalgte deler av harddisken med søppel data.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

1 Last ned Eraser til datamaskinen (se lenke i Resources). Velg \ "Downloads \" -kategorien på Eraser hjemmeside og klikke på koblingen under \ "stabile versjonen. \"

2 Installer Eraser til en plassering av ditt valg annet enn skrivebordet, vanligvis C: \ Program Files (som er standard installasjonskatalogen). Når installasjonen er fullført, åpne programmet.

3 Velg om du ønsker å starte sletteprosessen umiddelbart (ved å velge "On Demand" i venstremenyen) eller planlegge den for senere (ved å velge "Planlegger").

4 Velg dataene du vil slette ved hjelp av én av tre metoder: Naviger til filer eller mapper i Windows Utforsker, og deretter dra og slippe dem inn Eraser; Kopier filene eller mappene til utklippstavlen og deretter lime dem inn Eraser; Velg "File" og deretter "Ny oppgave" og naviger til filene eller mappen.

5 Velg metode for sletting. Eraser har tre måter å slette data, og de fleste brukere bør holde seg med "The Gutmann metoden", som er standard.

6 Klikk \ "Run. \" Et vindu vil dukke opp der du blir bedt om å bekrefte at du vil slette de valgte dataene permanent. Klikk på \ "Slett. \"

Hint

  • Når du overskriver de delene av harddisken der dataene er lagret, vil dataene bli helt borte og uopprettelig.