Hvordan spille inn en GoToMeeting Session

Hvordan spille inn en GoToMeeting Session


Alle PC-brukere er i stand til å ta opp GoToMeeting økter (kalt webinarer), selv om de må konfigurere sine opptaksinnstillinger før starten av økten. Dette tillater dem å velge både en lyd type og media player format (begrenset til enten GoToMeeting format eller Windows Media Player). Som standard blir opptakene lagret under Mine dokumenter, og du bør passe på å ha nok plass tilgjengelig for innspilling filer. GoToMeeting krever minst 500 MB ledig diskplass til å gjøre et opptak, men for å være sikker bør du ha i overkant av 1 GB tilgjengelig. Innspillingen vil vise all aktivitet som vises på skjermen under møtet, samt eventuelle fildeling gjort av deltakerne.

Bruksanvisning

1 Fra Organizer Kontrollpanel, gå til "View" og deretter "Recording". Når opptaket vinduet åpnes, klikker du på den blå "Settings" hyperkobling i nedre høyre hjørne.

2 I innstillingspanelet, velger eller deaktivere video- og lydopptak alternativer etter behov. Her kan du velge din videoopptak output format, samt hvorvidt du ønsker å ta opp lyd. Valg av Windows Media Player som output format vil kreve mer diskplass for å imøtekomme innspillingen, men vil også tillate noen med Windows Media Player installert på datamaskinen sin for å vise at opptaket. Til slutt velger mappen der du vil lagre opptaket (dette er Mine dokumenter som standard). Når du er ferdig, klikk "OK".

3 Når det er på tide å ta opp webinar, klikker du bare på "Start Recording" i opptaksvinduet. GoToMeeting vil da registrere alle skjermen aktivitet og lyd i henhold til innstillingene du har valgt i oppsettet scenen.

4 Klikk på "Stop Recording" enten når webinar er ferdig, eller hvis på noe tidspunkt du ønsker å stoppe opptaket. Etter webinar avsluttes, vil GoToMeeting automatisk formatere innspillingen og lagre det til den angitte tidligere plassering. Dette kan ta litt tid (spesielt hvis du har valgt å konvertere opptaket til Windows Media-format), så vær tålmodig og ikke avslutte programmet før du har bekreftet prosessen er fullført.

Hint

  • For å oppnå de beste resultatene, sette skjermoppløsningen til 1024x768 (alle foredragsholdere bør bruke den samme skjermoppløsning).
  • I Opptak vinduet disken ved siden av startknappen for opptak viser hvor mye ledig plass på harddisken som gjenstår for opptaket.
  • For kvalitet skyld, lagre opptak til den interne harddisken i stedet for en ekstern harddisk, delt stasjon eller USB-lagringsenhet.
  • Mac-brukere ikke er i stand til å ta opp webinarer, som i 2010. Hvis du er en Mac-bruker, må minst en av deltakerne er en PC-bruker innspilling møtet i GoToMeeting format. Han kan da dele sin innspilling med deg på et senere tidspunkt.