Hvordan Start IIS (Internet Information Services) på en Windows 2000 Web Server

Hvordan Start IIS (Internet Information Services) på en Windows 2000 Web Server


Du kan tilbakestille Internet Information Services (IIS) på en webserver som kjører Microsoft Windows 2000 Server på to måter. Du kan enten bruke Windows 'grafisk brukergrensesnitt (GUI) eller skriv inn kommandoen manuelt ved hjelp av kommandolinjegrensesnitt (CLI) Windows. Du må kanskje tilbakestille IIS av ulike grunner, inkludert tilbakestilling av tjenesten etter en programvareoppdatering eller som del av en sekvens av feilsøkingstrinnene.

Bruksanvisning

GUI Method

1 Logg inn på din Windows 2000 Server med en administratorbrukernavnet og passordet. Du kan logge deg på ved hjelp av serverkonsollen eller via en tilkobling til eksternt skrivebord.

2 Klikk "Start" og deretter "Control Panel".

3 Dobbeltklikk på "Administrative Tools" ikonet, og dobbeltklikk deretter "Internet Information Services" for å få tilgang til IIS snap-in.

4 Høyreklikk navnet på serveren i venstre panel og klikk på "Start IIS."

5 Velg "Start Internett-tjenester på server" fra rullegardinmenyen. "Server" erstattes med navnet på din egen server på listen. Klikk "OK" og vent for tjenestene å starte.

Command Line Method

6 Logg inn på din Windows 2000 Server ved hjelp av det administrative brukerkontoen. Du kan logge deg på ved hjelp av serverkonsollen eller via en RDP (Remote Desktop Protocol) tilkobling.

7 Klikk "Start" og deretter "Programmer", etterfulgt av "MS-DOS Prompt" for å få tilgang kommandolinjegrensesnittet.

8 Skriv inn følgende i kommandolinjen vinduet:

Iisreset / RESTART

9 Trykk "Enter" og vent til tjenestene for å starte.

Hint

  • Null IIS mens folk har tilgang til nettsteder som drives av webserveren vil føre dem til å miste tilkoblingen. Det er best å gjøre dette når ingen har tilgang serveren din.