Hvordan stille en bærbar harddisk

Hvordan stille en bærbar harddisk


Når du kjører den bærbare datamaskinen, kan du høre harddisken hele tiden spinner. Dette er vanligvis fordi stasjonen søker etter datafiler som trengs for å holde datamaskinen i drift. En måte å stille et støyende harddisk er å redusere arbeidet stasjonen må gjøre ved hjelp av en disk defragmentering verktøyet. Dette vil ta opptil en time å fullføre, men når gjort, harddisken vil ikke må jobbe så hardt og vil kjøre roligere. En ekstra fordel er at den generelle ytelsen til datamaskinen din vil også bli forbedret.

Bruksanvisning

1 Lukk alle programmer som kjører på datamaskinen.

2 Frigjør minst 15 prosent av det samlede stasjonen kapasiteten ved å slette gamle filer og programmer som du ikke lenger trenger. For å defragmentere en harddisk, kreves god plass til å flytte disk klynger. For å finne ut hvor mye ledig plass på harddisken, klikker du på "Start", "Min datamaskin", høyreklikk på "C:" ikonet og velg "Egenskaper" fra rullegardinmenyen. Detaljer om stasjonen, herunder hvor mye ledig plass igjen, vil bli vist.

3 Klikk "Start", "Alle programmer" og deretter velge "Programmer", "System Tools" og til slutt "System Defrag." Dette verktøyet vil optimalisere data på harddisken slik at relaterte filen klynger er tettere sammen, og stasjonen vil ikke trenger å jobbe så hardt for å få tilgang til filene dine.

4 Klikk på "Analyser" når defrag programmet laster, vente på stasjonen som skal analyseres, og klikk på "Start" for å starte defrag prosessen. Dette kan ta en time eller mer, avhengig av kapasiteten på harddisken og hvor mye data som er lagret på den. Når programmet er ferdig, klikk "OK" for å gå ut av defrag verktøyet.