Hvordan Stopp Kjør i COBOL

Å vite hvordan å stoppe et dataprogram er like viktig som å vite hvordan du starter en. I denne konkrete saken, er COBOL ikke annerledes. Komme ditt COBOL program for å stanse driften under en kontrollert tilstand er obligatorisk å sin vellykkede oppgave. Selvfølgelig finnes det en rekke måter å gjøre dette, og det viktigste aspektet er ikke bare kjenne disse alternativene, men også vite når man skal påkalle dem. Det kan være tilfeller der du vil at COBOL program for å stanse henrettelsen og gi avkall på kontroll til en annen modul, eller kanskje det kan være lurt å stoppe det betingelsesløst.

Bruksanvisning

1 Gå til "Prosedyre Division" i COBOL-programmet, og finne ut hvor i logikken du ønsker å avslutte behandlingen. Hvis en annen modul som ringer ditt program i systemet, og at ringer modulen venter kontroll som skal returneres til det, skriver du inn kommandoen "goback." Dette vil grasiøst avslutte programmet og passere kontrollen tilbake til påkalle punktet av modulen.

2 Skriv inn kommandoen "Exit-programmet" på samme punkt i "Prosedyre Division" hvor du ønsker din COBOL-programmet til å stoppe. Sørg for at modulen du foretar denne kommandoen fra en sub-program passerer kontrollen tilbake til kallet modulen. Hvis dette er hovedmodulen og du har kodet "Exit-programmet" statement, vil det unormalt ende (ABEND) ved kompilering scenen med en feilkode som "Abend4038." Det er viktig at denne modulen er ikke hovedprogrammet ved utstedelse av "Exit Program" direktiv.

3 Skriv inn "STOP RUN" -kommandoen til å avslutte all behandling av COBOL modulen. Kontroll vil passere tilbake til operativsystemet, selv om det blir utstedt fra en sub-modul eller sub-program.