Hvordan stoppe Werfault.exe

Som standard når en app krasjer på datamaskinen, bruker Windows en funksjon kalt feilrapportering å sende diagnostiske data til Microsoft. Det gir deg også en løsning til feilen som forårsaket ulykken, hvis en slik løsning finnes. Dessverre, den kjørbare filen som er ansvarlig for feilen rapporteringsprosessen, Werfault.exe kan bruke et uvanlig høyt antall av systemressursene. Dette i sin tur fører til at datamaskinen blir treg eller ikke svarer. Hvis du ønsker å løse dette problemet, eller hvis du bare er bekymret for personvern som er involvert med å la Microsoft for å samle inn data fra datamaskinen, er det mulig å deaktivere Werfault.exe.

Bruksanvisning

1 Åpne Windows Start-skjermen og skriv "Handlingssenter," klikk deretter på "Aksjon Center" snarveien under søkefeltet. Handlingssenter er navnet på panelet som lar deg se gjennom og redigere noen av operativsystemets mest kritiske innstillinger System og sikkerhet.

2 Velg "Endre Handlingssenter innstillinger."

3 Klikk på "Problem rapportering innstillinger" snarvei.

4 Velg "Aldri se etter løsninger" og klikk på "OK" for å bekrefte de nye innstillingene. Alternativt, hvis du ønsker å fortsatt være i stand til å manuelt bestemme om Windows bør se etter løsninger når en app krasjer, velg "Hver gang det oppstår et problem, spør meg før du sjekker etter løsninger."

Hint

  • Informasjonen i denne artikkelen gjelder for Windows 8.1. Det kan variere litt eller betydelig med andre versjoner eller produkter.
  • Deaktivering av Windows feilrapportering funksjonen vil forhindre operativsystemet fra å gi deg en personlig tilpasset løsning for å fikse feilen som forårsaket app krasjer.
  • Slå av denne funksjonen vil også hindre Microsoft fra å samle diagnostiske data fra datamaskinen. Selv om dette kan virke som en god ting fra et personvernsynspunkt, kan det også gjøre det vanskeligere for Microsoft å finne ut om appen krasjer og løse disse problemene på en riktig måte.