Hvordan ta et stillbilde på Skype

Hvordan ta et stillbilde på Skype


Skype, det populære programmet som lar deg ringe familie og venner over Internett, har en funksjon som lar deg lage snapshots fra en videosamtale med en kontakt. I tillegg lar den deg ta et øyeblikksbilde fra din egen videokamera og lar deg sette øyeblikksbildet som profilbilde. Det lagrer bildene i en mappe på datamaskinen din og lar deg vise alle dine øyeblikksbilder i et galleri eller dele dem med andre gjennom et direktemeldingsprogram.

Bruksanvisning

1 Åpne Skype, og deretter logge på med kontonavn og passord.

2 Velg "Valg" fra "Verktøy" -menyen, og klikk deretter på "Video Settings" fra listen over alternativer på venstre side av vinduet. Velg webcam fra "Velg kamera" drop-down listen hvis nødvendig, og klikk deretter på "Ta en video snapshot" for å lage et øyeblikksbilde fra ditt eget webkamera. Klikk "Ta bilde" når du er klar til å knipse et bilde. Bruk musen for å beskjære bildet slik at det passer dine preferanser, og klikk deretter på "Lagre stillbilde" for å lagre det endelige bildet. Velg øyeblikksbilde, og klikk deretter på "OK" -knappen for å angi det som profilbilde. Klikk på "Avbryt" knappen for å lukke vinduet.

3 Dobbeltklikk et kontaktnavn på kontaktlisten for å åpne en chat-vinduet, og klikk deretter på "Video Call" for å lage et øyeblikksbilde fra kontaktens webcam stream. Klikk på "Snapshot" nær toppen av vinduet for å ta et øyeblikksbilde og for å vise bildet i galleriet. Klikk på "Finn" for å finne bildet på harddisken på datamaskinen, eller klikk på "Del" for å sende skjermbildet til en Skype-kontakt. Klikk på den røde "X" øverst til høyre i vinduet for å avslutte.

Hint

  • Windows Vista og 7 butikk Skype snapshots på "C: \ Users \ <brukernavn> \ AppData \ Roaming \ Skype \ Pictures"; erstatte "<brukernavn>" med Windows kontonavn.