Hvordan ta Passord Off for fildeling i XP

Hvordan ta Passord Off for fildeling i XP


Hvis du har en passordbeskyttet delt mappe på en Windows XP-maskin, er du klar over hvor kjedelig det kan være å opprette en konto og passord på datamaskinen for hver bruker som har tilgang til mappen. Med all den innsats som er nødvendig for å opprettholde en passordbeskyttet mappe, kan du bestemme at du heller vil gi alle tilgang. Fjern passord fra en delt mappe for å tillate noen å få tilgang til det du bruker gjestekontoen på datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Høyreklikk på den delte mappen og klikk "Deling og sikkerhet."

2 Klikk på "Tillatelser" -knappen under "Deling" -kategorien.

3 Bekreft at "alle" er oppført under "Gruppe eller brukernavn." Hvis det ikke er det, klikker du på "Legg til" knappen. I vinduet som åpnes, skriver du "Alle" og klikk "OK."

4 Med "Alle" markert, bekrefter at "Tillat" boksen under "Les" er valgt. Dette gir alle brukere tilgang til å se dine delte filer, men ikke til å endre eller slette dem.

5 Klikk på en bruker i tillegg til "Alle" på "Gruppe eller brukernavn" -liste. Etter å ha klikket den, klikk på "Fjern". Gjenta denne prosessen for hver bruker unntatt "Everyone".

6 Klikk "OK" for å lukke hvert vindu når "alle" er den eneste brukeren som gjenstår.

Hint

  • Hvis brukere ikke får tilgang til den delte mappen når du fjerner passordet, kan gjestekontoen på datamaskinen din bli deaktivert. Start Brukeralternativer skjermen fra kontrollpanelet til å aktivere gjestekontoen.