Hvordan Tegn dataanimasjon

Animasjon har eksistert siden den første flip bok, patentert av John Barnes Linnett under navnet kineograph, som betyr "bevegelig bilde." I flere tiår, tegneserier har blitt hånd animert av animasjon kunstnere som gjenskaper hver bevegelse bilde for bilde for å gi illusjon av bevegelige bilder. I dag er mye av animasjon gjøres med dataanimasjon programvare, som er raskere enn å gjøre det for hånd. Lære å bruke dataanimasjon programvare er en viktig ferdighet i dagens animasjon felt.

Bruksanvisning

1 Velg din animasjon programvare. Det finnes mange alternativer på markedet, som varierer i pris fra gratis til hundrevis av dollar. Dyrere programvare kan inneholde avansert farging, lagdeling og overgangseffekt funksjoner som ikke finnes i lavere priset eller fri programvare, men den grunnleggende tegning og animasjon rendering verktøy vil være tilgjengelig i hva programvaren du bruker.

2 Bestem om du vil gjøre alle dine tegning med animasjon programvare eller hvis du ønsker å skissere dine animasjoner med blyant og overføre dem til datamaskinen. Mange animasjon kunstnere fortsatt foretrekker å gjøre grove skisser først, deretter bruke datamaskinen til å forbedre og kompilere animasjoner. Uansett er fine. Sluttresultatet vil være en datagenerert animasjon ved hjelp av animasjon programvaren du ønsker.

3 Åpne din animasjon programvare; fra "Fil" menyer velg "New" alternativet. Hvis du allerede har skissert et bilde eller bilder for hånd, bla til mappen hvor skissene er plassert og laste dem inn i programvaren. Lagre hvert skisse som en separat ramme; bruke tegning, farge og effekter verktøy for å forbedre dine skisser. Bruk "Render" funksjonen til å kompilere animasjonen. Dyrere programvare vil ofte gi bakgrunnsmaler. Hvis ikke, kan du bruke tegneverktøy for å lage din egen.

4 Bruk tegneverktøy for å lage bildene fra scratch hvis du foretrekker det. Du kan lage åpningsbildet og kopiere den, og deretter bruke "Erase" og "tegne" verktøy for å gjøre de nødvendige variasjoner på enkeltbilder. Når du er ferdig, gjengi og kompilere animasjonen på samme måte som du gjorde i trinn tre for håndtegnede illustrasjoner.

5 Kombiner flere animasjonsprosjekter for å lage en lang animasjon. Bryte lange animasjoner ned i mindre prosjekter lar deg fokusere og plotte animasjonene mer effektivt. De fleste animasjon programvare lar deg lagre ferdige animasjoner i GIF, Flash eller MPEG-format som du kan brenne på plate for arkivering eller distribusjon.