Hvordan Transform en stasjonær Database Application inn i et web-basert applikasjon

Hvordan Transform en stasjonær Database Application inn i et web-basert applikasjon


Internett er en plattform for all slags programvare som i år tidligere ville bare ha vært mulig på en fullverdig og full-drevet stasjonær datamaskin. Dette har ført til at mange programutviklere å se inn transformere sine desktop-baserte applikasjoner til web-baserte applikasjoner som kan kjøres fra en standard nettleser. Avhengig av programmet, kan denne prosessen være ganske enkelt, eller det kan være vanskelig. For eksempel, trenger utviklerne av databaseapplikasjoner ikke har for mye å bekymre seg for, fordi databaser kjøre like godt på nettet som de gjør på en full desktop klient.

Bruksanvisning

1 Sett opp eller lease en server for å lagre og kjøre programmet. Søknaden din vil ikke lenger leve på kundenes PCer. I stedet vil den live på en webserver som du kontrollerer, og kundene vil få ekstern tilgang til den fra sin personlige datamaskin over Internett. Virtuelle servere har eliminert behovet for å fysisk holde en server, fordi de er pålitelige og rimelig, og tilbyr de fleste av fordelene med å kjøre din egen server. Selskapet som du leier serveren vil håndtere maskinvare vedlikehold og ting som naturen. En rekke selskaper tilbyr denne tjenesten, for eksempel Amazon Web Services, Rackspace og ServInt. Å faktisk sette opp din server, er alt du trenger å gjøre er å klikke gjennom noen skjermer som vil spørre deg hvor mye minne du ønsker og hvilket operativsystem du vil installere på serveren din. Planer kjører ikke-kommersielle operativsystemer har en tendens til å bli billigere enn de som kjører Windows Server.

2 Gjenoppbygge databasen hvis nødvendig. Hvis søknaden ble opprinnelig designet for skrivebordsmiljøet i Windows, sannsynligvis er da databasen en Microsoft Access database. Dessverre er Access databaser ikke ment for web-baserte applikasjoner og har en tendens til å ha noen stabilitetsproblemer når tvunget til å kjøre fra en webserver. Det er imidlertid mulig å bruke den eksisterende Access database med web-applikasjon, og dette kan være en egnet vei å forfølge hvis du ikke er i påvente av et stort antall brukere for din webapplikasjon.

Hvis du ønsker å konvertere databasen, kan du vurdere den gratis og åpen kildekode MySQL, som har blitt standard for web-databaser. Dessverre, det er ingen idiotsikker, automatisk måte å konvertere en Access database til MySQL, så du bør planlegge på å legge inn alle dine eksisterende data til den nye databasen.

En annen fordel med å konvertere til MySQL er at det er kryss-plattform, og kan installeres på en Linux eller UNIX-server, slik at du sparer lisensavgift for Microsoft Server.

3 Last opp din database til ønsket katalog på serveren din ved hjelp av FTP (File Transfer Protocol). Dette kan være en katalog du vil, men pass på at du oppdaterer programmets kode for å se etter i databasen på det nye stedet. Hvis du ikke allerede har en FTP-klient, kan du laste ned en rekke gratisprogrammer som vil være egnet for oppgaven, herunder FileZilla, Cyberduck og Yummy FTP.

Selve prosessen med å laste databasen inneholder noe mer enn å skrive inn serverens passord, klikke på en knapp og venter. Opplastingen kan ta noen minutter hvis databasen er stor.

4 Last opp din søknad. Fordi programmet er basert rundt en database, må du gjøre lite faktiske koding annet enn å redefinere databasen befinner seg, som du gjorde i forrige trinn. Igjen, bruke FTP-klient for å laste opp programmet.