Hvordan Trygg fjerne dupliserte filer fra en Windows Vista-harddisk

Dupliserte filer har lignende navn, filtyper, modifikasjon datoer og innhold. I Windows Vista, er du sannsynligvis til å ha like filer hvis du lagrer kopier av den samme filen på forskjellige steder. Ifølge Microsoft, dupliserte filer gjør filbehandling en problemfri, siden det er vanskeligere å finne ut hvilken versjon du vil når flere filer har samme navn. Du kan trygt fjerne dupliserte filer fra datamaskinen i løpet av minutter.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Windows" og "F" tastene sammen for å lansere Vista søkeverktøyet Alternativt starte søket verktøyet ved å klikke på "Start" -knappen og klikke "Søk".

2 Skriv inn navnet på filen du mistenker ble duplisert i søkeboksen. Som du skriver, viser Windows Vista en liste over filene som samsvarer med oppføringen. Windows kan vise noen filer eller flere filer, avhengig av din oppføring.

3 Klikk på "View" -knappen på verktøylinjen, og klikk "Detaljer" for å se mer informasjon om filene dine.

4 Rull ned resultatene og søke etter filer med matchende navn og filtyper. For eksempel, hvis du er ute etter dupliserte MP3 musikkfiler, søke etter filer med matchende navn og ".mp3" filtyper.

5 Sammenlign modifikasjon datoer i "Date Modified" kolonnen. Hvis de samsvarende filene har de samme datoene, filene er mest sannsynlig duplikater. For å være sikker, åpne filene og sammenligne innholdet. Hvis de har det samme innholdet, er de like filer.

6 Klikk filen du vil slette, og trykk deretter på "Delete" -tasten. Når du blir bedt, klikk "Ja" for å bekrefte.

Hint

  • Windows Vista anbefaler å bruke duplikat fjerning programvare hvis datamaskinen har mange dupliserte filer.