Hvordan unngå en Phishing Scam Online

Hvordan unngå en Phishing Scam Online


Hver dag du sannsynligvis sjekke online postkassen og gjenkjenne personen eller bedriften som sendte e-posten. Avid e-postbrukere bør være oppmerksom på svindelforsøk. Phishing er når en scam artist sender en melding å lure deg til å gi din personlige informasjon. Svindlere deretter bruke denne informasjonen til å stjele identiteten din og pengene dine. Det finnes måter å beskytte deg mot phishing-svindel på nettet som er lett og bør gjøres av alle.

Bruksanvisning

1 Ta kontakt med din bank eller kredittkortselskapet hvis du mottar en e-post som ser ut som den ble sendt av sin bedrift. Selskapene du håndtere allerede har din personlige informasjon og vil aldri be om denne informasjonen i en e-post.

2 Skriv inn adressen til du nettleseren i stedet for å bruke klipp og lim eller bruke svaret til alternativ fra en e-post. Du vil da vite for sikkert at du har kontaktet riktig virksomhet og ikke en scam artist. Phishing-nettsteder er laget for å se ut akkurat som nettstedet du normalt ville takle.

3 Oppdatere sikkerhetsprogramvaren ofte for å unngå kjente svindelforsøk. Se etter programvare som automatisk oppdaterer med jevne tidsplan.

4 Unngå å gi personlig informasjon når du svarer på en e-post. Send aldri en retur e-post med brukernavn, passord, kredittkortinformasjon, personnumre, fødselsdato eller personlig informasjon. Denne informasjonen kan bli brukt mot deg og legitime selskaper vil ikke be om det i en e-post.

5 Vis dine barn som bruker internett eventuelle svindelforsøk som du mottar. Bruk dette som et treningsverktøy for å beskytte dem på nettet.

Hint

  • Rapportere alle phishing-forsøk til Internet Crime Complaint Center (IC3) på
  • http://www.ic3.gov/default.aspx, er dette en avdeling av FBI som omhandler Internett forbrytelser.