Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005

Jeg vet hva du tenker - hvorfor skulle du noen gang trenger å utføre en Windows XP Systemgjenoppretting fra et tredjepartsprogram som ERD Commander? Selv om du ikke kan komme inn i Windows, kan ikke du gjøre en fra sikkermodus Command Line? Her er scenariet: Under en rutinemessig datamaskin reparasjon for en klient, du tilfeldigvis merke til at deres datamaskin ikke har blitt oppgradert til XP Service Pack 2. Om nødvendigheten av å holde Windows oppdatert og fullstendig klar over alle sikkerhets fordelene med SP2, du logisk installere oppgraderingen og start maskinen. Men ukjent for deg, er dette en av de sjeldne maskiner som vil aldri, aldri ha SP2 på den. Hvorfor? Fordi drivere for SP2 ble aldri gjort for maskinvaren i denne maskinen. Så starter du og du kan ikke komme inn i Windows i det hele tatt. Du raskt prøve sikker modus, men du får den beryktede Mup.sys fryse feil. Du kan ikke engang komme inn i sikkermodus kommandolinjen. Du prøver en manuell avinstallering av Service Pack 2 til gjenopprettingskonsollen, men ingen terninger. Du prøver en manuell Systemgjenoppretting du lese om et sted - ingenting. Du selv gjøre en Windows reparasjon - fortsatt nada. Førtiåtte timer senere du drar alt håret ut - og du vet at hvis du bare kunne kjøre en vanlig systemgjenoppretting - du kan rette opp tingene igjen. Og så du husker, ERD Commander! Her er hvordan du kommer til å redde dagen.

Bruksanvisning

1 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005

Kontroller at datamaskinen er satt opp til å starte opp av av CDer. Når datamaskinen starter opp, bør det være et spørsmål om å treffe en bestemt nøkkel for å gå inn i System Setup. Det er vanligvis F1, F2 eller F10. Hit nøkkelen til å gå inn i BIOS på maskinen.

2 Se etter noe som heter "Boot Sequence" eller "Boot Order" en gang i BIOS. Du ønsker å være sikker på at CD-ROM-stasjonen er den første på listen.

3 Hit F10 for å lagre endringene og starte datamaskinen på nytt.

4 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005

Sett ERD Commander CD-en i CD-ROM-stasjonen og start maskinen på nytt.

5 Når datamaskinen starter på nytt det vil si "Hit en tast for å starte opp fra CD." Hit en tast på tastaturet, og gjør det raskt, fordi det bare gir deg en kort tid til å gjøre det. Nå vil maskinen starte opp av CDen inn ERD Commander.

6 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005

Plukk riktig installert når ERD Commander først spør deg hvilken Windows-installasjonen du vil reparere (Mesteparten av tiden vil du bare ha en å velge mellom uansett), og velg OK.

7 Gå til Start> Systemverktøy> Systemgjenoppretting. ERD Commander ser mye som Windows (Det er faktisk en endret form av Windows XP), så det er ganske lett å komme seg rundt

8 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005

Hit Neste gjennom første skjermbildet Veiviser for systemgjenoppretting. På neste skjerm velger du "rulle tilbake til en eksisterende gjenopprettingspunkt opprettet av Windows." Hit Neste.

9 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005


Velg systemgjenopprettingspunkt som du ønsker å sikkerhetskopiere til. Hvis du prøver å løse et bestemt problem som vi er i dette eksempelet, sørg for å velge et gjenopprettingspunkt datert før hendelsen skjedde. Hit Neste.

10 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005


Følgende skjermbilde advarer deg hvilke filer som vil bli oppdatert. Hit Neste.

11 Hvordan utføre en XP Systemgjenoppretting Fra ERD Commander 2005


Nå Systemgjenoppretting vil begynne. Den vil fortelle deg når gjenopprettingen er fullført. Hit Fullfør.

12 Avslutt ERD Commander og starte datamaskinen på nytt. Sørg for å fjerne CD fra stasjonen slik at den ikke prøver å starte ut av det igjen.

1. 3 Når datamaskinen starter på nytt, bør du være i stand til å komme tilbake i Windows. Hvis ikke, kan du prøve hele prosessen på nytt og holder velge gjenopprettingspunkter som er datert lenger tilbake til du får en som fungerer.

Hint

  • Hvis du virkelig prøver å fikse Mup.sys fryse feil som er nevnt i dette eksempelet, når du er tilbake i Windows må du bruke kontrollpanelet til å avinstallere Service Pack 2. På den måten vil du være tilbake på SP1 som før. Hvis du ikke nedgradere tilbake til SP1, får du et bredt utvalg av systemfeil. Spesielt når du bruker Internet Explorer.