Hvordan velge et grafikkort

Et grafikkort er en enhet som gir ekstra prosessorkraft og minne dedikert til å vise 3D-grafikk som finnes i dataspill og 3D redigering. Et grafikkort gir også en datamaskin til å eksportere sin skjerm til skjermer og TVer og tilbyr vanligvis videoutgang med flere forskjellige typer ledninger. Velge riktig grafikkort for datamaskinen kommer ned til fysiske maskinvare behov og personlige data preferanser.

Bruksanvisning

1 Bestem hva slags skjermkort datamaskinen kan håndtere. PCI Express og AGP er de to viktigste grafikkortet formatene som brukes i dag, med PCI blir kraftigere teknologi. Avhengig av hovedkort, kan du bare være i stand til å bruke det ene eller det andre, eller begge deler. Du maskinens manuell eller støtte på datamaskinprodusenten hjemmeside skal være i stand til å fortelle deg hvilke typer kort hovedkortet kan bruke. Hvis du har et valg av enten, er PCI express et sterkere alternativ.

2 Bestem de målene du har for din datamaskin grafikkort, og hvor mye penger du har tenkt å bruke. Hvis du bare ønsker å gjøre grunnleggende tekstbehandling og Internett-surfing, vil en billig baseline skjermkort gjøre jobben. Hvis du ønsker å være i stand til å spille alle spill på markedet, vil en nyere, midtlinjen grafikkort være nødvendig. Hvis du ønsker å spille spill satt til svært høye grafikkinnstillinger for en best mulig opplevelse, vil du måtte betale en premie.

3 Forskning skjermkort online på review sites, eller maskinvare butikker. Ofte faktiske butikker med kunder som Newegg og Tigerdirect er mest nyttig for å forske på ny maskinvare. Brukere som har testet ins og outs av maskinvare ofte lagt ut detaljerte vurderinger av produkter, ofte sammenligne og kontrastere dem til lignende produkter. (Disse rabatt online leverandører har også noen av de beste prisene tilgjengelig.)

4 Kjøpe og installere kortet, deretter evaluere resultatene. Hvis kortet utfører tilfredsstillende, beholde den. Hvis kortet ikke fungerer så godt som du liker, vil mange butikker lar maskinvare som skal returneres innen en viss vindu av tid, selv om de kan kreve en lageroppfylling gebyr, og kan ikke refundere fraktkostnader.

Hint

  • Grafikkort med en større mengde av hukommelse er ikke alltid bedre enn de med mindre minne. Hastigheten av minnet er også en viktig faktor. For eksempel, et grafikkort med 512 MB GDDR3-minne, kan meget sannsynlig kjøre spill bedre enn et grafikkort med 1024MB av GDDR2 minne.