Hvordan vet jeg hvor mye RAM en datamaskin kan håndtere?

Hvordan vet jeg hvor mye RAM en datamaskin kan håndtere?


Finn ut hvor mye fysisk RAM en datamaskin kan støtte ved å forske på hvor mye RAM hovedkortet aksepterer og bestemme operativsystemet grenser. Den viktigste begrensning er i hovedkortet, fordi hvis det ikke vil gjenkjenne RAM vil det ikke bli sett av operativsystemet. Men selv om et hovedkort vil akseptere 8 GB eller 16 GB RAM, det betyr ikke at det vil bli gjenkjent av operativsystemet. Visse forutsetninger må være oppfylt for at et operativsystem for å bruke mer enn 4 GB RAM.

Bruksanvisning

1 Gjennomgå kortet brukerhåndboken for spesifikke detaljer om hvor mye RAM det kan akseptere og hva kombinasjon av moduler kan monteres i forskjellige banker på brettet. Dette er den absolutt fysisk grense for hvor mye RAM som en datamaskin kan godta uten å oppgradere hovedkortet. Denne informasjonen er også tilgjengelig på nettstedet til hovedkortet eller datamaskinprodusenten.

2 Slå av datamaskinen og ta av dekselet. Se inni og finn RAM som er installert på hovedkortet. Legg merke til hvordan mange totalt RAM slots det er og om de er i dag fylt, eller hvis det er ledige plasser. Noen hovedkort støtter to forskjellige stiler av RAM, som indikert av to sett med RAM-plasser som er av ulik lengde. Bare én stil av RAM kan brukes om gangen på disse plassene.

3 Les etikettene på den installerte RAM for å se om det indikerer hva mengden RAM som er installert i hver socket. Sammenlign dette til informasjonen i bruksanvisningen eller på nettsiden til hovedkortet eller datamaskinprodusenten for å finne ut hvor mye ekstra RAM kan installeres, om noen, og om den installerte RAM bør legges til eller erstattes.

4 Drive systemet på og trykk på "Delete" -tasten når bedt om å angi BIOS-oppsettet. Selve tastetrykk kan variere fra hovedkort og er vanligvis vises på boot-skjermen før Windows-logoen vises. Vanlige tastene for å gå inn setup inkludere "Delete", "F1", "F2" og "F10". Gjennomgå systeminformasjon i BIOS setup-programmet for å se om det identifiserer de enkelte RAM-moduler installert. Denne informasjonen og metoden for å navigere til det varierer fra hovedkort og den nøyaktige fremgangsmåten for å finne det kan bli funnet i hovedkortet bruksanvisningen eller på hovedkortet eller datamaskinen produsentens hjemmeside. Lagre innstillingene og gå ut for å starte datamaskinen på vanlig måte.

5 Klikk "Start", høyreklikk på "Computer" og klikk "Egenskaper" for å få opp Windows grunnleggende informasjon skjermen. Gjennomgå "System" for å bestemme mengden installert minne (RAM) og systemtype. Hvis datamaskinen har et operativsystem 64-bit og andre vilkår er oppfylt systemet kan akseptere og anerkjenne mer enn 4 GB fysisk RAM. Hvis operativsystemet er 32-bit, vil det være begrenset til 4 GB RAM uansett hvor mye RAM hovedkortet støtter.

Hint

  • Ikke ta på selve RAM-moduler eller andre interne komponenter uten først å slå av datamaskinen og jording statisk elektrisitet ved å berøre metallrammen på datamaskinen eller bruk en antistatisk armbånd.