Hvordan vet jeg hvor mye strøm en PC bruker fra en Power Supply

Alle datamaskiner har en strømforsyning som regulerer spenningen for alle de interne delene. Strømforsyningen bestemmer også den maksimale strøm datamaskinen kan bruke, som er referert til som "spisseffekt". Enkelte enheter, som for eksempel optiske stasjoner og grafikkort, kan kreve en stor mengde strøm for å fungere. Hvis strømforsyningen ikke kan støtte det beløpet som trengs, kan det hende at datamaskinen ikke vil starte ordentlig eller kan svikte. Dessverre, det er ingen programvare som kan fortelle deg hvor mye strøm som brukes, men det er eksterne enheter som kan gi deg en nøyaktig lesing.

Bruksanvisning

1 Kjøp en strømbelastning meter. Se Ressurser for koblinger til nettbaserte forhandlere.

2 Koble lastemeter direkte til strømuttaket.

3 Koble datamaskinen til strømuttaket på forsiden av elektrisitet belastning meter.

4 Slå på datamaskinen, og bruke det som du normalt ville gjort for noen få minutter. Dette inkluderer nettsurfing, medieavspilling og gaming. Disse aktivitetene alle påvirke mengden strøm datamaskinen bruker, slik at du ønsker å nøyaktig gjenskape din vanlige PC-bruk for å få de mest pålitelige lesing fra måleren.

5 Trykke på knappene på fronten av elektrisitet lastemeter for å tilsvare den type brukerstatistikk du ønsker å anmelde. Standard skjermen er watt per time. Du kan også sjekke spenning og strømstyrke ved å trykke på de tilsvarende knappene.