Hvordan vet jeg om noen har hacket inn ditt trådløse Internett

Hvordan vet jeg om noen har hacket inn ditt trådløse Internett


Hvis du har en trådløs-aktivert datamaskin, telefon eller annen elektronisk enhet, har du sannsynligvis har brukt en annen åpen trådløs tilkobling på et tidspunkt - for eksempel på kaffebarer som tilbyr gratis trådløst til sine kunder gjennom et åpent nettverk. Når folk ikke sette passordbeskyttelse på sine trådløse nettverk, er det åpent for alle innenfor rekkevidde. Hvis du mistenker at noen hacker trådløse signalet uten din tillatelse, bør du se nærmere på saken. Stjele andres Internett er ulovlig, og kan bryte datamaskinens sikkerhet. For å finne ut hvem som har brukt Internett, kan du sjekke loggene for utenlandske IP-adresser.

Bruksanvisning

1 Bestemme din egen IP-adresse, slik at du vet hva adressen er ditt og hva adressen er som en fremmed stjele din Internett-forbindelse. For å finne ut din IP-adresse, velger du "Start" -knappen og deretter søke etter "Kjør" i søkeboksen. Åpne "Run" program.

2 Skriv inn "cmd" og trykk på "OK" -knappen. Skriv inn "ipconfig" når programmet åpnes, og trykk "Enter". Noter antall foruten "IPv4-adresse." Dette er din egen IP-adresse, og hvis det trådløse er sikker, bør det ikke være noen utenlandske adresser i loggen.

3 Skriv inn IP-adressen til ruteren i din nettleser-vinduet og trykk "Enter". IP-adressen til ruteren er plassert på samme sted du har funnet din IP-adresse, ved siden av overskriften "Standard gateway".

4 Logg inn på din router med ditt brukernavn og passord. Du vil enten bruke navnet og passordet som er angitt som standard, eller din nåværende trådløse og passord. Dette vil bringe deg inn i konfigurasjonssiden for din router.

5 Se etter en "Administrasjon tab" - alle rutere vil være annerledes, så se etter lignende innstillinger for enheten. Åpne "Logg" for å vise IP-adressene som logger seg inn på Internett.

6 Sjekk loggen for eventuelle tilfeller der merkelige IP-adresser er å logge på. Hvis loggen ble slått av, må du aktivere den slik at den vil spore alle innkommende IP-adresser.

Hint

  • Hvis du ikke vet standard brukernavn og passord for ruteren, se i dokumentasjonen som fulgte med ruteren, eller gå til produsentens nettsted for å finne den.