Hvordan virker RAM Arbeid med CPU?

Hvordan virker RAM Arbeid med CPU?

forstå RAM

Datamaskinens ytelse har mye å gjøre med RAM. De programmene som er installert på maskinen din, avhenger Random Access Memory (RAM) for å holde dem i drift mens du arbeider. RAM fungerer som datamaskinens kortsiktig eller midlertidig minne. Den lagrer dataene du innspill til en søknad. RAM er bare ansvarlig for å holde data mens et program kjører. Når programmet er lukket, er dataene tapt.

Forholdet til CPU

Hvordan virker RAM Arbeid med CPU?


RAM fungerer sammen med den sentrale prosesseringsenhet (CPU). Hvis RAM er det midlertidige minnet, kan du tenke på CPU som hjernen i datamaskinen. CPU chip henter data fra RAM. Brikken tar disse instruksjonene og begynner å bevege seg og behandle data gjennom hovedkortet i riktig rekkefølge til sin neste angitt sted. Prosessoren kjører maskinen på samme måte den menneskelige hjernen utfører visse oppgaver som påvirker dine sanser, følelser og evner til å fysisk flytte og snakke. Uten CPU, vil datamaskinen ikke kunne utføre noen av funksjonene den er designet for å holde datamaskinen kjører effektivt.

Behandler data

Hjelpe CPU er RAM evne til å behandle data raskt. Hver søknad krever et minimum av midlertidig minne til å drive effektivt. Applikasjoner som krever grafikk trenger mer RAM enn programmer uten grafikk. Uansett hva oppgaven du utfører et program, gir RAM den nødvendige mengden minne for å kjøre hver applikasjon samtidig lagring av data for det arbeidet du utfører. Husk at det å ha mer enn ett program åpent reduserer mengden av midlertidig minne tilgjengelig for å flytte data mellom de åpne programmene og CPU.

Kommunikasjon

Du har to alternativer for å holde kommunikasjonslinjene klare mellom RAM og CPU. Du kan ha mye RAM tilgjengelig eller holde mer enn to programmer som kjører samtidig. Kjører flere programmer ligner buildup i et avløp. Akkurat som buildup bremser vannstrømmen, kjører flere programmer tresko opp midlertidige minnet hindre RAM fra passerer langs og bearbeiding av data til CPU. Hvis CPU ikke henter data til å passere gjennom systemet, alt boder. Vanligvis datamaskinen viser en boks advarsel om at det virtuelle minnet er lavt. På dette punktet, er det nok best å lagre arbeidet ditt og lukke noen programmer. Når du har lukket et par programmer, RAM og CPU retur til de oppgavene som tillater datamaskinen til å utføre på toppfart på nytt.