Hvordan virker Trådløst internett Arbeidet med bærbare datamaskiner?

Trådløst internett, eller WiFi, kan du koble til Internett uten en kabel. Dette betyr at du kan være i alle rom i huset eller ute på verandaen og fortsatt har en Internett-tilkobling. Trådløst internett fungerer spesielt godt med bærbare datamaskiner, siden bærbare PC-er mobile datamaskiner. Den bærbare trenger visse utstyr for å opprettholde en trådløs tilkobling til Internett.

Utstyr

De fleste nye bærbare kommer med innebygd trådløskort. Vanligvis er det en bryter på forsiden eller siden av datamaskinen for å slå trådløs tilgang på eller av. Sørg for at denne bryteren er i "på" posisjon slik den bærbare kan "snuse" ut den trådløse Internett-tilkobling. Hvis datamaskinen er ny og ikke klarer å koble til trådløst Internett automatisk, må du kontrollere at adapteren er innebygd og at bryteren er slått på. Med eldre bærbare datamaskiner, kan det være nødvendig å kjøpe en trådløs adapter fra en elektronikkbutikk. Disse adapterne plugges inn i PC-kortsporet eller USB-port og arbeid med "plug and play" teknologi. Dette betyr ganske enkelt å sette inn CD som følger med adapter til den bærbare datamaskinen, installere driveren fra CD ved hjelp av instruksjonene på skjermen, og deretter la den bærbare datamaskinen snuse opp Internett-tilkoblingen.

Koble til Internett

Den bærbare kobles til Internett i en av flere måter. Mange lokale kjøpesentre og restauranter tilbyr gratis WiFi som en del av deres tjeneste. Bare gå til plasseringen, som kalles en hot spot, og slå på den bærbare datamaskinen. Den bærbare vil vise en melding om at den har funnet et trådløst nettverk og spør deg om du vil koble til. Ved å klikke på "OK" kobler den bærbare datamaskinen til Internett. En annen måte å koble en bærbar PC til trådløst Internett er å kjøpe en luft-kort (se Ressurser). Dette ligner på bestilling telefon service på din mobiltelefon. Kjøp en luft-kort for en viss periode. Installer luft kort i datamaskinen ved å skyve det inn i sporet; laptop vil finne Internett-tilkobling og gi connect meldingen. Med dette oppsettet kan du være på Internett i nesten hvilket som helst sted, selv når du kjører. Den siste måten å koble en bærbar PC til trådløst Internett er å installere et trådløst nettverk hjemme. Ring en lokal ISP og bestille trådløs Internett-tjeneste. Selskapet vil installere en standard DSL eller kabel Ethernet-tilkobling. Noen selskaper vil levere og installere en trådløs ruter i tillegg for en ekstra kostnad. Modemet sender Ethernet signal til ruteren og ruteren konverterer DSL eller kabel signal til trådløst. Slå på den bærbare datamaskinen og se etter "connect" -melding.