Hvordan virker Wireless DSL arbeid?

Krav

En rask bredbåndstilkobling brukes med DSL. Et tilgangspunkt overfører det lokale nettverket signalet trådløst til en eller flere datamaskiner. Tilgangspunkter er trådløse rutere eller antenner som sender et signal. Et trådløst kort eller adapter er nødvendig for å motta signal til en datamaskin (selv om en ny laptop kanskje allerede har et trådløst kort innebygd i maskinvaren). Hvis datamaskinen leveres med et innebygd trådløst kort, vil det være en bryter plassert på utsiden av datamaskinen som kan slås av og på for trådløst internett.

Signaler og tilkoblinger

Styrken på DSL-signalet er i forhold til avstanden mellom DSL-leverandøren beliggenhet og plassering av kundens modem. En direkte forbindelse til leverandøren er etablert gjennom DSL (mens, kabel er satt opp på en underjordisk nettverk av kabler - ofte sakker etter hvert som flere tilkoblinger er gjort). Trådløst internett opererer på en frekvens som deles av mobiltelefoner (2,4 gigahertz for mobiltelefoner. 2,4 til 5 gigahertz for trådløs DSL). De trådløse DSL signal nedlastinger og mottar informasjon raskere enn den laster opp eller overfører data. DSL-linje i seg selv er forbundet fra telefonen utløp direkte på baksiden av transceiveren (DSL-modem). DSL-signal føres til den trådløse ruteren enten via USB-ledning eller en Ethernet-kabel. Forestillinger variere over et trådløst DSL nettverk avhengig av hvor mange datamaskiner deler det trådløse signalet. Båndbredden reduseres med flere bruksområder, som igjen vil bremse ned Internett-hastigheten.

Filtre og splittere

DSL pakkene kommer med filtre som lar en vanlig telefonlinje som skal konverteres til DSL signal. Filter blokkerer signaler over 4 KHz, som ellers ville forstyrre telefonsamtaler mens du er på internett. En splitter brukes når telefonen og Internett-ruter må dele samme telefonlinje. Ved å koble en splitter inn i uttaket, er brukeren i stand til å koble to telefonledninger inn i telefonkontakten. Der flere telefonledninger er koblet til (forskjellige rom), vil en telefonsamtale midlertidig avbryte DSL signal, forårsaker internettilgang for å bli midlertidig utilgjengelig (til telefonen er hengt opp). Det er derfor en splitter brukes til å dele telefon og Internett-transportører.