Hvordan vise PDF-filer i Chrome

Hvordan vise PDF-filer i Chrome


Googles Chrome nettleser er et gratis, open-source nettleser for Windows, Mac OS X og Linux. PDF er et standard dokumentformat som vises identisk på tvers av alle datamaskiner og operativsystemer. Google Chrome inkluderer ikke en PDF-leser, men støtter Adobes PDF-plugin, som andre nettlesere gjør. Google Chrome viser PDF-filer innebygd i faner etter Adobe Reader er installert og plugin er aktivert.

Bruksanvisning

1 Installer den nyeste versjonen av Adobe Reader for operativsystemet hvis det ikke allerede er installert. (Se Resources.)

2 Oppdater Google Chrome til den nyeste versjonen ved å klikke på verktøyikonet øverst til høyre på "Google Chrome" vinduet, klikke på «Om Google Chrome" og klikke "Oppdater nå" hvis du blir bedt om en oppdatering på bunnen av "Om Google Chrome "vinduet.

3 Åpne Adobe Reader ved å klikke på "Start", "Alle programmer" og "Adobe Reader".

4 Oppdater Adobe Reader til nyeste versjon ved å klikke på "Hjelp" og "Søk etter oppdateringer" i "Adobe Reader" vinduet. Installer oppdateringer hvis du blir bedt om.

5 Åpne Adobe Reader preferanse vinduet ved å klikke på "Edit" og "Innstillinger" i "Adobe Reader" vinduet.

6 Klikk "Internet" under "kategorier" på venstre side av Adobe Reader er "Alternativer" vinduet.

7 Klikk på "Vis PDF i leser" boksen under "Web Browser Options" i "Alternativer" vinduet hvis den ikke er aktivert, og klikk "OK."

8 Start Google Chrome ved å klikke på "X" knappen øverst til høyre i alle vinduene, deretter klikke på "Start", "Alle programmer," "Google Chrome" og "Google Chrome".

9 Bekreft PDF-filer vises i nettleseren Chrome ved å åpne en prøve PDF-dokument. (Se Resources.)

Hint

  • Vis PDF-filer i Chrome uten Adobes PDF-leser ved å installere en offisiell Chrome-utvidelsen fra Google (se Ressurser). Merk at noen PDF-filer som krever autentisering eller avanserte funksjoner som ikke vises på riktig måte med denne utvidelsen.