Hvordan vite hva du skal se etter når du kjøper en ny datamaskin

Hvordan vite hva du skal se etter når du kjøper en ny datamaskin


Hvis du ikke har tenkt å kjøpe en ny datamaskin i morgen, er det viktigste du kan gjøre for å forberede er å lære om de enkelte komponentene i datamaskiner. Vet du hvor mye strøm du virkelig trenger fra datamaskinen; en kunstner trenger en kraftigere datamaskin enn en kontorarbeider, og kjøper for mye datamaskinen er ikke kostnadseffektivt. Kjøpe riktig datamaskin for dine behov vil spare penger og fremtidige hodepine.

Bruksanvisning

1 Se på hva programmer du kjører nå og programmer som du ønsker å være i stand til å bruke i fremtiden. Sjekk minstekravene i disse programmene og sørge for at den nye datamaskinen oppfyller eller ideelt overgår disse kravene. For eksempel, hvis du vet at du vil ha din neste datamaskin til å kjøre 64-bits versjon av Windows 8, må du minimum 1 GHz prosessor, 2 GB RAM, 20 GB harddiskplass og DirectX 9-grafikk.

2 Forstå prosessor tall, modeller og hva de står for - hver enkelt oppgave du klarer på datamaskinen må håndteres av prosessoren, og jo raskere prosessor, jo flere oppgaver per sekund den kan håndtere. Prosessoren er også en faktor i å bestemme hva slags grafikk datamaskinen kan håndtere og hvor mye minne den kan bruke.

3 Velg riktig type og tilstrekkelig mengde lagringsplass for dine behov. Hvis du har en stor digital video samling eller installere en rekke spill på datamaskinen, du kommer til å trenge mye plass på harddisken. Hvis du får en bærbar PC, og vet du er tilbøyelig til å slippe det, bør du vurdere en modell som bruker en solid state drive (SSD) versus en harddisk (HDD). Du får mindre lagringsplass med en SSD, men det er mindre utsatt for skader og er ikke så varmt som standard HDD.

4 Gå for en masse RAM. Også kalt datamaskinens minne, RAM lagrer data på de programmene du kjører; jo mer du har, jo mer multitasking datamaskinen håndtere. Data blir kun lagret i RAM mens datamaskinen er slått på. Når datamaskinen mister strømmen, slettes alle data fra RAM.

5 Se på saken. Du vil ha en sak som kommer til å få god ventilasjon og dine behov; hvis du har et bestemt sted hvor du setter ditt tilfelle, sørg for at alle portene og stasjoner er tilgjengelige. Også noen brukere som alt-i-ett-maskiner - hvor skjermen og datamaskinen er bygget i sammen - mens andre foretrekker en standard tårnet.

6 Tenk merkevarer. Mens anekdotiske bevis for lang levetid på datamaskiner er ikke den mest pålitelige, hvis hver eneste anmeldelse for en modell du vil sier at det faller fra hverandre lett, kan det være lurt å prøve et annet merke.

Hint

  • Ta deg tid til å gjøre din beslutning, hvis mulig. Samle alle fakta.
  • Ikke bli presset til å gjøre et kjøp "i dag."
  • Styr klar av off merker eller tilpasset bygget PC-er med mindre du vet at folk som gjør dem.