Hvordan vite hvilke programmer som trenger å kjøre ved oppstart

Hvordan vite hvilke programmer som trenger å kjøre ved oppstart


Når du starter en Windows-datamaskin, utfører den en rekke faste handlinger i en fastsatt rekkefølge. Oppstartsprogrammer er de som starter automatisk så snart operativsystemet starter. Du kan redusere tiden det tar for systemet å være klar til bruk ved oppstart og øke ytelsen til datamaskinen ved å begrense hvilke programmer som starter opp automatisk. Du må finne ut hvilke programmer som er viktig ved oppstart for å vite hvilke som kan trygt fjernes fra listen.

Bruksanvisning

1 Bestem hvilke programmer som kjører ved oppstart. Du vil få tilgang til oppstartsskjermen forskjellig avhengig av hvilken versjon av Windows du kjører. For å se oppstartsprogrammer i Windows XP, kjøre "msconfig" i "Kjør" i Start-menyen. Denne metoden vil også fungere i Vista, eller du kan skrive inn "systemkonfigurasjon" i søkefeltet åpnes fra "Start" -knappen. Når du åpner System Configuration, klikk på "Startup" fanen for å vise den gjeldende listen over oppstartsprogrammer. Hvis du vil vise oppstartsprogramlisten i Windows 7, anbefaler Microsoft å laste ned "Autoruns" program, som er tilgjengelig på deres hjemmeside. MSCONFIG vil også fungere i Windows 7.

2 Lær hva programmer som kjører ved oppstart er ment å gjøre. Bruk "Startup Item" navn og "produsentinformasjon" for å lære hva elementet er. For eksempel er et element med ordet "NVIDIA" sannsynlig relatert til skjermdriverne, og bør stå alene. Andre vil være tjenester knyttet til programmer du har installert på din datamaskin. Vanlige eksempler inkluderer Adobe Updater for Adobe-programmer, eller Quicktime. Alt du gjenkjenner som er koblet til tredjeparts programmer er nok trygt å slå av.

3 Slå opp eventuelle oppstartselementer som du ikke gjenkjenner. Bruk et Google-søk eller databasen på piper Computer å lete opp hva oppstart elementer er laget for å gjøre. Informasjonen du finner vil hjelpe deg å avgjøre om du kan slå elementet av.

4 Bestem hvilke programmer du ikke trenger å kjøre ved oppstart og slå dem av. Hvis et program er avgjørende for intern drift av Windows, vil det bli lastet automatisk som en del av "Windows Services." Hvis et program er oppført under oppstart som et Microsoft-program, så er det best å la den være alene med mindre du vet nøyaktig hva den gjør og er villig til å være uten. Den forskningen du har gjort frem til dette punktet vil la deg ta informerte beslutninger om hvilke programmer du ikke trenger å kjøre ved oppstart.

Hint

  • Mange moderne programmer inkluderer oppstartselementer. Når du installerer ny programvare, se etter eventuelle alternativer som lar deg velge å ikke installere oppstartselementer eller å ikke kjøre programmet ved oppstart. Sjekk din oppstart elementer listen etter at du installerer ny programvare for å se om det har vokst.
  • Hvis det er elementer som du ikke forstår i oppstartselementer listen din, må du ikke slå dem av. De kan være knyttet til viktige prosesser som trengs for at operativsystemet skal fungere skikkelig.
  • Virus og malware kan installere oppstartselementer. Vær sikker på at du alltid bruker riktig virusbeskyttelse på din datamaskin. Oppstartselementer som du ikke kjenner igjen bør bli sett opp for å avgjøre om de er skadelige.