Hvordan vite om noen spionerer på deg med webkameraet

Søksmålet mot Philadelphia Lower Merion School District, hvor elever og foreldre saksøker over skolens misbruk av webcam teknologi til skjult spionere på studenter og deres familier i hjemmet har forårsaket mottakere av skole utstedt datamaskiner til å lure på "Hvordan kan du vite om noen ser på deg gjennom webkameraet ditt? " Heldigvis finnes det måter å beskytte ditt privatliv.

Bruksanvisning

1 Hold webcam dekket eller lukket. Noen innebygde webkameraer er designet med beskyttelsesdeksler som kan skyves åpen eller lukket manuelt, for å slå dem av og på. Andre innebygde webkameraer er slått på med et tastatur knapp, som er mer utsatt for hackere.

2 Trekk ut webkameraet når du ikke bruker den. Eksterne webkameraer som ikke er bygget i ganske enkelt kan kobles fra når den ikke er i bruk.

3 Oppgrader webkameraet til å modellere med en LED-indikator lys for når det er "i bruk."

4 Oppdater antivirus regelmessig. Hackere kan installere koder som gir dem tilgang til webkameraet. Det kan komme i form av en e-postvedlegg eller programmert inn i en rogue Myspace eller Facebook-applikasjonen. Enhver nedlastingen kan potensielt ha malware, spyware eller adware festet, så sørg for å holde antivirus oppdatert til enhver tid.

5 Kontroller innstillingene. Mange skole datamaskiner i nettverk, slik at administratorer kan få tilgang til ditt barns datamaskin som om det var bare en annen mappe. Faktisk kan de manipulere filer, se deres skjermen for å se hvilken nettside de besøker, kopiere passord og andre koder. Hvis kontrollpanelet er for komplisert for din forståelse, spør din lokale databutikk for å ta en titt på webkamerainnstillinger. Det eneste brukeren som skal ha tilgang er barnet ditt. Du kan selv ønsker å ha det deaktivert.

6 Installer en brannmur. Skolen distriktet kan ha en installert allerede, men med mindre du er smarte nok til å kontrollere innstillingene for å se hvem som har tilgang, kan du bare ønsker å installere din egen, slik at du kan kontrollere hvem som har tilgang til webkameraet.

7 Sjekk antivirusprogrammet med jevne mellomrom for å være sikker på at barna ikke har deaktivert den. Kjør ukentlige systemet skanner for å fange de siste nedlastinger.

8 Lag en annen identitet for studenten å bruke hvis de ikke viser god dømmekraft om nedlastinger. En bruker med et lavere sikkerhetsnivå vil ikke få lov til å installere noe nytt. Pass på at du er tilgjengelig for å hjelpe dem tilgang ting med ditt brukernavn hvis nødvendig.

Hint

  • Bruk din egen datamaskin. "Free" er ikke alltid en god idé.